Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blamaža

Zatvorenik hakirao najstrože čuvan norveški zatvor i podijelio porniće s kolegama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški zatvor Holden nedavno je hakiran, a odgovorna osoba je jedan od zatvorenika, koji je upao u televizijski sustav zatvore i podijelio svoju kolekciju pornića s kolegama zatvorenicima, kao i nekolicinu skrivenih poruka.

Nakon što su službenici zatvora Holden u Norveškoj dokučili tko je kriv za hakiranje TV sustava, odgovornog su zatvorenika hitno prebacili u drugi zatvor, a trenutno razmatraju treba li čitav slučaj prijaviti i policiji.

Pročitajte i ovo Sobovi Ruska trava je zelenija Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti" Borbeni zrakoplov F-16 Nakon Nizozemske i Danske Novo pojačanje za Ukrajinu: Norveška treća zemlja koja će donirati zrakoplove F-16 Kijevu

Jan Strømnes iz navedenog zatvora, rekao je za list VG da su zatvorski službenici postali sumnjičavi kad su primjetili oštar porast u razmjeni podataka unutar sustava, prenosi The Local.

"Reagirali smo kad smo uočili neobično velik podatkovni promet te da zatvorenici imaju neuobičajenih problema s prijemom na TV-u. Povrh toga, našli smo i rukom ispisanu poruku s lozinkom na jednom od zatvorenika tijekom pretresa ćelija", dodao je Strømnes.

ZATVOR UNUTAR ZATVORA Najozloglašeniji kriminalci i ubojice progovorili o životu iza rešetaka

Hakerski napad bio je takav, da su zatvorenici mogli svoje televizore koristiti kao zaslone za slanje poruka i sadržaja međusobno, bez znanja čuvara.

Da stvar bude gora, Holden je jedan od najstrože čuvanih norveških zatvora, a svoja vrata je otvorio 2010. godine. Njegov fokus je na rehabilitaciji, više nego na kažnjavanju te je izgrađen tako da više sliči životu na slobodi, koliko god je to moguće.

Zatvorenici u njemu uživaju pravi luksuz - kupaonicu s pločicama, mini hladnjak te LCD televizore. Časopis Time je taj zatvor nazvao "najhumanijim na svijetu".

Isti je zatvor bio i predmetom dokumentarnog filma, nazvanog Norden, u kojem su komentar dali i američki pravosudni službenici.

Strømnes obećava da se isti hakerski upad više neće ponoviti, jer zatvorenici su umjesto luksuznih pametnih televizora, sad dobili obične TV prijemnike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene