Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobičan prizor zatekao je vozače u tunelu Branisko u Slovačkoj. Naime, punih 15 minuta tunelom je tumarala zalutala krava.


Nekoliko krava nalazilo se na pašnjaku pored autoceste, a neke od njih završile su na samoj prometnici. Jedna od njih zalutala je i u tunel, jer je jedan dio zaštitne ograde na autocesti nedostajao.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Tunel Brinje (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) U nesreći kod Brinja poginuo mladi Slovenac, tri osobe ozlijeđene

>> VIDEO: Žena doji tele bez majke četiri puta dnevno

'Jedan dio zaštitne ograde oko tunela je maknut, kako bi se olakšao pristup vozilima i radnicima koji održavaju autocestu', pojasnio je Za TV Markizu Marcel Janošik, glasnogovornik NDS-a. Na snimci nadzorne kamere može se vidjeti kako krava tumara tunelom i kako vozači zbunjeno promatraju što se događa.

'Ta je krava pravi vrag', rekao je jedan od vozača. Radnici autocesta i vatrogasci koji su pristigli na mjesto događaja odmah su krenuli tjerati kravu iz tunela. 'Morali smo koristiti i lopate kako bi istjerali kravu', objasnio je vatrogasac Martin Valko. malo lopatama, malo automobilima, svi zajedno polako ali sigurno, kravu su istjerali na danje svijetlo. Vlasnik krave priznao je kako to nije prvi put da mu krave bježe.