Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekolicina turista imala je priliku iz prve ruke vidjeti nacionalni simbol Australije. Trogodišnji je klokan doskakutao u garažu pored aerodroma u Melbourneu gdje su ga ganjali nekoliko sati.


Policajcima i zaštitarima u garaži na aerodromu u Melbourneu posla je u ponedjeljak ujutro zadao jedan klokan koji je doskakutao među parkirane automobile. Potjera i nadmudrivanje s nervoznom životinjom, inače jednim od simbola Australije, trajali su nekoliko sati, a sve je okončano injekcijom za uspavljivanje.

>> Pogledajte koliko su doista veliki klokani!

Vezani članci Klokan, mačka i svraka Australija je puna opasnih životinja, ali i najvećih maza na svijetu Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Policijska potjera završila na prvom semaforu, pogledajte spektakularan rasplet

Nered u garaži odvijao se pred očima nekolicine turista, a jedan od stanovnika Melbournea ironično je izjavio kako je sjajno što posjetitelji ovako iz prve ruke mogu vidjeti nacionaloni simbol kako skakuće po garaži.

Stručnjaci kažu da je klokan, inače star oko tri godine, natukao stopala, što ukazuje da je već neko vrijeme proveo na gradskom asfaltu. Da je, osim za snage reda, situacija bila stresna i za njega, pokazivao je u pauzama potjere kada je oblizivao prednje noge.

Do daljnjega će biti zadržan na promatranju kod veterinara, koji će naknadno odlučiti kada će ga pustiti u divljinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook