Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranica na Facebooku

Mladi i nepromišljeni: Šokirali sa selfijima iz Auschwitza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već smo naučili da sram ne postoji kada su u pitanju 'selfiji' - 'napali' su pogrebe i druga ozbiljna mjesta i događaje.

Skupina tinejdžera pozira za selfie poput boy benda, a u pozadini se vidi natpis 'Arbeit Macht Frei'  - ovako je izgledala jedna od kontroverznih fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama. 

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Odgovor na napad VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

Već smo naučili da sram ne postoji kada su u pitanju 'selfiji' - 'napali' su pogrebe i druga ozbiljna mjesta i događaje, a posljednji u nizu je koncentracijski logor Auschwitz. Na Facebooku je osvanula kontroverzna izraelska stranica naziva 'S najboljim frendovima u Auschwitzu'. Izazvala je brojne kritike, a na kraju je ugašena. Služila je kao platforma za objavljivanje fotografija izraelskih tinejdžera sa školskih izleta u Poljsku.

STRAŠAN ČIN: Fotografirala se s raspadajućim lešom u pozadini

Iako mladi znaju biti smiješni u svojoj neprikladnosti, teško se smijati kada šalju poljupce iz logora smrti. Unatoč tome, prikupili su više od 12 tisuća sljedbenika prije gašenja.

Kreatorica stranice suočila se sa selfijima iz konc logora kada je i sama posjetila Poljsku. Na društvenim mrežama pronašla je niz fotografija koje je odlučila objaviti na Facebooku. Zapaprila ih je vlastitim, sarkastičnim  komentarima i gledala kako stranica postaje viralna. U kratkom roku izazvala je ogorčenje, ali umjesto prema tinejdžerima, većina kritika bila je upućena prema kreatorici stranice.

VIDEO Htio uslikati selfie pred nadolazećim vlakom pa dobio nogom u glavu

Zbog prijetnji bizarnim tužbama ona ne želi otkriti svoj identitet. Ipak, objasnila je kako je smatrala da postoji nešto groteskno u zavodljivim pozama uslikanim pokraj krematorija.

'Što je to trebalo značiti? Izgledam seksi u Aushwitzu? Ispostavilo se da se mnogo ljudi slaže sa mnom', rekla je.

Stranica je uspjela ukazati na uznemirujući fenomen u Izraelu, a njezina osnivačica naglašava kako nisu samo djeca kriva za to jer i mnogi političari koriste holokaust za promicanje vlastitih ciljeva.

'Koristila sam sarkazam jer ozbiljan ragovor ne pali', rekla je, a njezina tehnika pokazala se uspješnom. Poruka je došla do tinejdžera. Posramili su se i uklonili fotografije sa svojih profila. Kada je ostvarila misiju, stranicu je ugasila. Oni koji prouku nisu shvatili do sad, neće je shvatiti ni ubuduće, rekla je djevojka u razgovoru za New Yorker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene