Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je vrlo jednostavno

PRIČA O MUŠKARCU KOJI JE RODIO SVOJU KĆER 'Došla je iz tatinog trbuha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
AJ razumije ljudsku zbunjenost u situacijama kada muškarac rodi svoju kćer, ali za njega je sve vrlo jednostavno.

Dječje pitanje 'odakle sam ja došao' može biti komplicirano za bilo kojeg roditelja, ali djeca AJ Kearnsa odgovor su dobila bez problema. Ako četverogodišnju Lucu pitate odakle je došla odgovor će biti kratak i jednostavan - iz tatinog trbuha.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Porod na Paklenici - 2 Porod na 400 m visine Djevojka koja je rodila na Paklenici još uvijek u šoku: "Prošlo je kao da je dijete rođeno u bolnici, a ne na planini"

AJ razumije ljudsku zbunjenost u situacijama kada muškarac rodi svoju kćer, ali i za njega je sve vrlo jednostavno. Rođen je kao žena i dugo se borio sa svojom seksualnošću. U početku se predstavljao kao homoseksualac, a tek kasnije došao je do spoznaje da je transrodan i odlučio se za promjenu.

Kada su on i supruga odlučili imati drugo dijete, najbolja opcija u tom trenutku bila je da ga on rodi. Zbog toga je ovaj 41-godišnji otac dvoje djece odgodio promjenu spola.

On i njegova danas bivša partnerica Zu White vjenčali su se 2009. godine, iste godine kada je Zu rodila njihovog sina Jaspera. Zu je tijekom trudnoće doživjela komplikacije pa su, kada su se odlučili imati još jedno dijete, odlučili i da je najbolja opcija da ga na svijet donese AJ koji tada nije završio fizički prijelaz.

ZGROZILI SVIJET Liječnici selfijima naljutili javnost

Priznaje da mu je bilo čudno biti trudnim. Iako je pružiti život nekome divna stvar, na kraju je postalo jako teško, posebno za njega kao muškarca koji je toliko mrzio činjenicu da ga se smatra ženom.

Porod je, kaže, bio najnevjerojatnija stvar kao i dočekati zdravu bebu nakon trudnoće tijekom koje nije bilo probelma.

Rođenje djeteta značilo je i da AJ može nastaviti sa svojim putovanjem da postane ono što uistinu želi biti.

Dvogodišnja tranzicija bila je gotova 2012. godine. Sada je na mjestu na kojem želi biti. Više nema depresije, njegova obitelj je sretna, a svoju priču želi podijeliti sa svima koji se nalaze na 'mračnom mjestu' kako bi im pokazao da sve može biti super.

Za svoju djecu kaže da su sjajna i da razumiju situaciju - za njih je to, kaže, najnormalnija stvar na svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene