Republikanska konvencija (Foto: AFP)
Republikanska konvencija (Foto: AFP)

Delegati na republikanskoj konvenciji u utorak su u Clevelandu službeno imenovali Donalda Trumpa za kandidata za Bijelu kuću, što je i službena potvrda da je populistički milijarder preuzeo stranku.


Sedamdesetogodišnji milijarder je odmah na Twitteru poručio kako je "velika čast biti republikanski kandidat za dužnost predsjednika Sjedinjenih Država. Marljivo ću raditi i neću vas razočarati. Amerika prije svega!", napisao je.

Posljednjih nekoliko mjeseci Trump je punio rubrike svjetskih medija svojim kontroverznim izjavama i ponašanjem nakon čega su mnogi članovi republikanskih redova promijenili svoje mišljenje o kandidatu i izrazili nezadovoljstvo zbog činjenice da će ih Trump predstavljati na nadolazećim izborima.

Koliko su republikanci podijeljeni dokazuje i scena zabilježena tijekom konferencije na kojoj je Trump izabran za kandidata za Bijelu kuću. U trenutku proglašenja konačnog kandidata, jedan iz redova republikanaca nije mogao glumiti zadovoljstvo izabranim kandidatom te je, u trenutku kada je okupljena masa izvikivala Trumpovo ime, jasno pokazao što misli o njemu.