Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalno se stanovništvo žali da je tako svakog proljeća i da svejedno nitko i ništa ne poduzima.


Nowy Duninów, selo u Poljskoj smješteno tik uz rijeku Vislu i nedaleko od Plocka, i ovoga se proljeća nalazi pod neviđenom invazijom kukaca. Toliko ih je da se siroti stanovnici doslovno muče s disanjem, iz kuća ih iznose u kantama, a strahovite probleme zadaju i vozačima jer su stanju u par minuta u potpunosti prektiti vjetrobranska stakla na automobilima.

Vezani članci Probudite se s proljećem Pusti mašti na volju! Pet aktivnosti koje bude kreativnost i podižu raspoloženje Proljetni prizori Dok su ljudi bili u izolaciji, proljeće se vratilo na široka vrata i obojalo prirodu

Koliko je situacija dramatična jasno će vam dočarati sljedeći zapisi, snimke jednoga društva koje je tijekom vikenda pokušavalo roštiljati u dvorištu.

Lokalni mediji pišu da je tome tako već godinama i da nitko ništa ne poduzima, odnosno da su stanovnici postali toliko očajni da razmišljaju o odlasku u Varšavu kako bi prosvjedovali.

Uglavnom su to vodencvjetokrilaši i trzalci, ima i ponešto komaraca.

"Postalo je nemoguće živjeti. Ulaze vam u usta, nos. Imate par sekundi da izađete iz kuće, u protivnom ih je već na stotine po zidovima. U svakom su grmlju, na svakom listu, podovi su postali tepisi od njihovih tijela", izjadala se na Facebooku jedna gospođa, koja je život u tom selu opisala pravim riječima - kao noćnu moru.