Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misteriozni krater

FOTO Pogledajte prve fotografije 'kraja svijeta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenici počeli su s istraživanjem širokog kratera otkrivenog na sjeveru Sibira. Njegov nastanak i dalje je - misterij.

Poečlo je istraživanje kratera na sjeveru Sibira, na poluotoku Jamal čije ime znači 'kraj svijeta'.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

VIDEO Misteriozan krater pojavio se na 'kraju svijeta'!

Uzrok nastanka kratera još uvijek je misterij, a teorije se kreću od vanzemaljaca, meteorita, zalutalog projektila ili eksplozivnog koktela plinova nastalom zbog globalnog zatopljenja, javlja Siberian Times.

Krater je dubok oko 70 metara, ima zaleđeno dno, a niz rubove klizi voda. Procjenjuje se kako je širine između 50 i 100 metara.

Istraživački tim inzistira da je riječ o 'prirodnom fenomenu', na napominju kako je daljnje istraživanje nužno kako bi se odgonetnulo njegovo stvaranje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene