Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka-investitor već je demonstrirala kako u 15 dana podignuti neboder od 30 katova.


Može li se najviša zgrada na svijetu sagraditi za 90 dana? Odgovor je nedvosmisleno ne, bar u slučaju kada vlada smatra da je projekt opasan.

Naime, kineska Broad Grupa još je 2013. godine najavila gradnju Sky Cityja, najviše zgrade na svijetu od 840 metara i to za samo tri mjeseca. U Broadu tvrde da je to moguće jer koriste naprednu tehnologiju izgradnje - svaki kat se složi u tvornici i dovozi na gradilište gdje se njegovi dijelovi spajaju i slažu. Tvrtka je na taj način već izgradila neboder od 30 katova za 15 dana te drugi od 57 katova za 19 dana.

Vezani članci Najviša stambrena zgrada na svijetu (Foto: Dnevnik.hr) Nezamisliv luksuz: Predstavljena najviša stambena zgrada na svijetu, koštala je tri milijarde dolara Požar u splitskom neboderu (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL) Planuo požar na 10. katu nebodera u Splitu: Utvrdili što je izazvalo buktinju

No, bez obzira na sve to, izgradnja najvišeg nebodera na svijetu koji je Broad Grupa obećala, nije počela. Doduše, počeli su kopati temelje u Changshaju, međutim, danas je tamo umjetno jezero u kojem su lokalni seljaci počeli uzgajati - ribu.

Nitko joj ne može odoljeti - njene obline inspiriraju čak i arhitekte

Kompanija Broad i dalje pokušava dobiti dozvole za najviši neboder na svijetu i probiti se kroz kinesku birokraciju. Naime, svi objekti u Kini koji su viši od 350 metara moraju biti odobreni i na nacionalnom nivou u Pekingu. A tu je očito nešto zapelo.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook