Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinezi imaju novu normu

Može li se najviša zgrada na svijetu sagraditi za 90 dana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka-investitor već je demonstrirala kako u 15 dana podignuti neboder od 30 katova.

Može li se najviša zgrada na svijetu sagraditi za 90 dana? Odgovor je nedvosmisleno ne, bar u slučaju kada vlada smatra da je projekt opasan.

Naime, kineska Broad Grupa još je 2013. godine najavila gradnju Sky Cityja, najviše zgrade na svijetu od 840 metara i to za samo tri mjeseca. U Broadu tvrde da je to moguće jer koriste naprednu tehnologiju izgradnje - svaki kat se složi u tvornici i dovozi na gradilište gdje se njegovi dijelovi spajaju i slažu. Tvrtka je na taj način već izgradila neboder od 30 katova za 15 dana te drugi od 57 katova za 19 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugasili ga vatrogasci VIDEO Gorio krov nebodera: Vatrena proslava Nove godine u centru Zagreba, poznat uzrok požara Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Nastavak problema Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

No, bez obzira na sve to, izgradnja najvišeg nebodera na svijetu koji je Broad Grupa obećala, nije počela. Doduše, počeli su kopati temelje u Changshaju, međutim, danas je tamo umjetno jezero u kojem su lokalni seljaci počeli uzgajati - ribu.

Nitko joj ne može odoljeti - njene obline inspiriraju čak i arhitekte

Kompanija Broad i dalje pokušava dobiti dozvole za najviši neboder na svijetu i probiti se kroz kinesku birokraciju. Naime, svi objekti u Kini koji su viši od 350 metara moraju biti odobreni i na nacionalnom nivou u Pekingu. A tu je očito nešto zapelo.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene