Bitcoin
Bitcoin

U travnju 2010. godine cijena jednog bitcoina iznosila je 0.003 dolara, dok je danas cijena jednog bitcoina preko 3000 dolara.


Da ste prije 7 godina uložili 100 dolara u bitcoin, danas biste imali 83 milijuna.

Tek što je i sam Wall Street počeo obraćati više pozornosti na bitcoin, pojavili su se novi rivali u svijetu kriptovaluta koji prijete nadjačati dosadašnjeg vođu. Jedan je od njih i Ethereum koji danas obuhvaća čak 32% ukupne vrijednosti svih kriptovaluta (Bitcoin obuhvaća 38%), kao i Litecoin čija je ukupna vrijednost po prvi put prešla prekretnicu od 1 milijarde dolara.

Fortrade je za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom kriptovaluta ili one koji ulažu u sebe i jednostavno žele proširiti svoje znanje pripremio besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom kriptovaluta" (takozvani CFD-i). Knjiga je prilagođena svim razinama znanja i možete je preuzeti na linku ispod.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom Kriptovaluta" preuzmite ovdje.

U međuvremenu mnoge su države proglasile bitcoin legalnim, što je uveliko imalo pozitivan utjecaj na njegovu cijenu. U Japanu odnedavno mnogi trgovački lanci dozvoljavaju kupovinu za bitcoin, što je utjecalo da cijena ove kriptovalute tijekom prethodnog mjeseca poraste skoro 80%, a Japan postane najveće tržište za bitcoin na svijetu. Investitori očekuju da će uskoro i mnoge druge države sprovesti u zakon ovaj vid trgovine. Među njima je i Australija, koja će od srpnja ove godine proglasiti bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja, a slično se uskoro očekuje i od Rusije.

Jedan od razloga zbog čega je cijena bitcoina porasla ove godine jest to što nije pod utjecajem vlada država. Bitcoin se prati kroz javni online-zapis poznatiji pod nazivom block chain. Konačan broj bitcoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva „rudarenje“, a ustvari predstavlja rješavanje kompleksnih matematičkih problema.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cijenom kriptovaluta" preuzmite ovdje.

Fortrade Ltd autoriziran je i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.