Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše se boje…

Ovo je NAJVEĆA noćna mora internetskih korisnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetskim korisnicima prijete brojne opasnosti, ali ipak najviše se boje hakera koji bi im mogli provaliti u računala i ukrasti brojne privatne podatke

Tijekom surfanja internetom korisnicima prijete brojne opasnosti – od praćenja od strane tražilica i oglašivača koji žele saznati što više o stranicama kojima surfaju kako bi im mogli plasirati što preciznije oglase, praćenja od strane američke Agencije za nacionalnu sigurnost i FBI-a pa do hakiranja, odnosno provale u računala, privatne račune, krađe podataka o bankovnim karticama i slično.

Pročitajte i ovo Aplikacija za praćenje Država im prati mobitele Rusi bijesni, tvrde da su žrtve suludih i neopravdanih kazni: "To je alat za praćenje u rukama autoritarne vlade" Slika nije dostupna informaciju dobio od novinara? Ćorić objasnio svoju izjavu: "Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda"

5 najčešćih načina na koji hakeri napadaju

Posljednje istraživanje koje su u SAD-u proveli Benenson Strategy Group i American Viewpoint pokazalo je kako korisnici ipak nisu toliko zabrinuti s praćenjem njihova online ponašanja, već su za veliki broj njih najveća noćna mora hakeri koji mogu provaliti u njihova računala i dokopati se osobnih podataka. Korisnicima je puno važnija zaštita osobnih podataka koji se nalaze na računalu, nego zaštita njihovog online ponašanja, odnosno stranica kojima surfaju, prenijeli su rezultate ovog istraživanja na stranici All Things D.

Čak 75 posto internetskih korisnika strahuje da bi se hakeri mogli dokopati njihovih podataka, dok nešto više od polovice korisnika brine o praćenju oglašivača, odnosno tražilica koji prikupljaju podatke o stranicama kojima surfaju. Na pitanje što je gore – hakiranje ili praćenje online ponašanja, ispitani su gotovo jednoglasno odgovorili da se puno više boje hakera. Gotovo polovica ispitanih priznala je da je ili njima netko provalio u mail ili poznaju osobe kojima su hakeri provalili u mail, odnosno oni su imali problema ili poznaju ljude koji su imali problema s hakerima koji su im provalili u bankovne račune.

 'Lover spy': Pogledajte zašto je ovaj mladić na listi najtraženijih

Zanimljivo je da je ovo istraživanje pokazalo da čak 74 posto ispitanih smatra da bi država trebala više brinuti i donositi oštrije zakone, odnosno kazne protiv hakerske krađe identiteta – iako je 2013. godinu obilježilo špijuniranje i praćenje upravo (državne) Agencije za nacionalnu sigurnost i FBI-a, no to je zabrinulo samo 15 posto ispitanih.

Na All Things D napominju i jednu bizarnost vezanu uz ovo istraživanje, a to je da je čak 65 posto ispitanih reklo da čitaju pravila privatnosti internetskih stranica i servisa, što je teško za povjerovati jer većina ljudi samo klikne prihvaćam, bez da pročitaju i jednu riječ.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene