Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon veliki ekrani

Objavljene 'detaljne informacije' o iPhoneu 6!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će tijekom ove godine predstaviti dva nova modela iPhonea – jedan s ekranom dijagonale 4,7 ili 4,8 inča te phablet s 5,5 inčnim ekranom

Apple je u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu prodao više od 50 milijuna iPhonea, a neki analitičari vjeruju da je broj prodanih telefona mogao biti još i veći da je ova kompanija u svojoj ponudi imala modele s ekranima većim od četiri inča. Tim Cook svjestan je da, kada je u pitanju dijagonala ekrana, uvelike zaostaju za konkurencijom jer danas tržištem vladaju modeli s ekranima između 4,7 i 5 inča, dok su sve popularniji i phableti, hibridi između pametnih telefona i tableta s ekranima većim od 5,5 inča.

7 godina iPhonea: Evo što se promijenilo od predstavljanja Appleovog telefona

Tijekom proteklih mjeseci internetom su kružile brojne glasine o novim modelima iPhonea koje Apple priprema, a na stranici BGR.com kažu da su sada objavljene informacije o 'gotovo svim detaljima' novih modela iPhonea. Napominju da te informacije potječu od KDB Daewoo Securitiesa, vjerodostojnog izvora kada su u pitanju glasine o Appleu, a dio tih podataka poklapa se s nekim prijašnjim informacijama koje su objavili drugi izvori.

Apple bi tako ove godine trebao dodatno zaoštriti situaciju na tržištu predstavljanjem dva modela iPhonea – prošle godine predstavljena su dva 4 inča modela, a tijekom 2014. očekujemo iPhone s dijagonalom ekrana od 4,7 ili 4,8 inča te phablet s 5,5 inčnim ekranom. Ekran manjeg iPhonea imat će Full HD rezoluciju, dok će rezolucija ekrana phableta iznositi 2,272x1,280 piksela. Novi modeli iPhonea isporučivat će se u četiri verzije – sa 16, 32, 64 i 128GB memorije, imat će 2GB RAM-a i 8MP kameru na kojoj možemo očekivati nova poboljšanja u odnosu na kameru koja se trenutno koristi u modelu iPhone 5S.

iPhone 6 i Appleov phablet (još nije poznato kako će Apple nazvati ovaj model) radit će na A8 64-bitnom procesoru, a zanimljivo je da se navodi da će ovi mobilni uređaji raditi na verziji 7,2 Appleovog mobilnog operativnog sustava, a ne na iOS-u 8 kojeg bi Apple trebao predstaviti na konferenciji u lipnju. S obzirom da se kao datum predstavljanja novih modela iPhonea navodi drugi ili treći kvartal, to bi moglo značiti da će ih Apple predstaviti ranije od očekivanja.

Ovo su najbolji pametni telefoni predstavljeni u 2013. godini!

Posljednjih godina novi modeli iPhonea predstavljani su u rujnu te se do sada spominjalo kako će i nove modele predstaviti u devetom mjesecu, no postoji mogućnost da dva modela iPhonea 6 ipak vidimo ranije ove godine, a da na rujanskoj konferenciji Tim Cook predstavi toliko spominjani iWatch.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene