Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisno ili strašno?

Nadzire sina bespilotnom letjelicom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto da sa sinom pješači do obližnje autobusne stanice, jedan je (lijeni) otac napravio bespilotnu letjelicu koja ga prati i cijelim putem snima.

Paul Wallich iz Vermonta svakodnevno je pratio sina do autobusne postaje gdje je s njim čekao autobus za školu, no kako se bliži zima i temperature ispod nule, odlučio je preskočiti tu šetnju po lošem i hladnom vremenu, ali nije htio ostaviti sina bez nadzora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Sprovod kćeri obitelji Kobiljski Nezapamćena tragedija FOTO Prizor koji slama srca: Kobiljski na sahrani svoga djeteta nije ispuštao bijelog plišanca, supruga ga držala čvrsto za ruku

Umjesto šetnje, pronašao je zanimljiv i originalan (neki će reći i strašan) način na koji će moći pratiti sinov odlazak i dolazak s autobusne postaje - iznad sina letjet će bespilotna letjelica koja će ga snimati, a on će sve uživo pratiti na svom računalu.

Amerikanci u strahu: Nadgledat će ih policijske bespilotne letjelice!

Paul je, prenose na Digital Trendsu, kupio osnovni model male bespilotne letjelice (quadcopter) koju je dodatno nadogradio s nekim dijelovima, a umjesto nekog kompliciranog rješenja za video nadzor, na nju je instalirao jedan stariji model pametnog telefona. Na telefonu je aktivirao aplikaciju za video razgovore te mu kamera s telefona i ta aplikacija služe kao jednostavni alat za video nadzor s kojim može pratiti kretanje sina.

Kako bi letjelica mogla pratiti različite putove kojima se kreće njegov sin, on je napravio mali GPS uređaj koji je stavio u sinovu torbu za školu, a softver bespilotne letjelice programirao je kako bi cijelo vrijeme pratio signal s tog GPS uređaja i na taj se način letjelica ne odvaja od njegovog sina.

No, pokazalo se da Vermont i nije baš najsretnije mjesto za bespilotne letjelice jer, kako je Wallich rekao novinarima NBC Newsa, pri upravljanju uređajem smetaju mu visina i drveće. Tako, ako letjelica naiđe na granu koja visi s drveta, velika je vjerojatnost da je neće moći zaobići i da će je udariti.

Virus napao sustav za upravljanje američkim bespilotnim letjelicama!

Zbog toga će on pokušati unaprijediti ovaj uređaj s dodatnim senzorima koji će omogućiti izbjegavanje prepreka, a pokušat će poboljšati trajanje baterije koja trenutno može izdržati taman toliko vremena da njegovog sina otprati do autobusne postaje, malo lebdi iznad njega i vrati se nazad kući, dok je potrošnja puno veća ako leti u smjeru suprotnom od puhanja vjetra.

Iako se ideja o bespilotnoj letjelici koja prati dijete može činiti zanimljivom roditeljima koji puno rade ili su u nemogućnosti pratiti svoje dijete do škole (iako je slika djeteta koje hoda ulicom, a iznad njegove glave lebdi letjelica koja ga prati i snima strašna), Paul Wallich napravio je ovu letjelicu kako bi izbjegao hodanje sa sinom prema autobusnoj postaji koja se nalazi samo 400 metara od njihove kuće.

Tako, umjesto da provodi vrijeme sa svojim sinom, on stoji ispred računala i na monitoru gleda sliku koju mu šalje mobilni telefon instaliran na toj letjelici, a na Digital Trendsu kažu da se i njegovom sinu sviđa ova letjelica koja ga prati i zuji mu iznad glave svaki dan kada ide u školu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene