Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako se puno priča o tome kako mladi napuštaju Facebook jer ova mreža više nije cool, posljednje istraživanje pokazalo je da mladi zaista više ne vole ovu mrežu, ali je i dalje masovno koriste


Već dugo vremena piše se o Facebookovom 'problemu s tinejdžerima' kojima Zuckerbergova mreža više nije cool – na Fejsu svoje profile imaju njihovi roditelji pa čak i djedovi i bake tako da sve više mladih koristi mreže poput Instagrama, Tumblra i drugih. Neka su istraživanja provedena u Velikoj Britaniji čak pokazala kako je mladima neugodno da ih se uopće povezuje s Facebookom koji je za njih 'mrtav i pokopan', dok je ova mreža sve popularnija među njihovim roditeljima te su prošle godine čak i iz Facebooka priznali kako tinejdžeri sve manje koriste ovu mrežu.

Facebook je 'Mrtav i pokopan'?!

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ovo su genijalci koji su prije tridesete promijenili svijet Slika nije dostupna Rekao NE Zuckerbergu: Ovaj mladić odbio je više od 3 MILIJARDE dolara!

No, rezultati novog istraživanja koje je provela kompanija Forrester Research, a objavili su ih na Huffington Postu, pokazali su da dio mladih 'mrzi Facebook, no ne mogu ga prestati koristiti'. Istraživanje je provedeno među mladima starim između 12 i 17 godina te oni Zuckerbergovu društvenu mrežu i dalje koriste više nego konkurentske mreže, a ono što je posebno zanimljivo jest da skoro polovica njih danas koristi Facebook više nego su ga koristili prošle godine.

Problem je što su mnogi povezali činjenicu da Facebook mladima više nije cool s tim da ga oni više ne koriste, no iako velikom broju njih itekako smeta što su na ovoj mreži njihovi roditelji, profesori i slično, oni ga i dalje koriste i vise sate i sate na njemu. Facebook je danas postao puno više od obične mreže – mjesto na kojem možete pratiti što rade vaši prijatelji, dopisivati se s njima, pratiti vijesti i novosti iz područja koje vas zanimaju i, naravno, to je veliki alat za samopromociju na kojem se korisnici mogu hvaliti pred prijateljima tako da nije jednostavno samo prekinuti veze s ovom mrežom.

Umjesto po broju tinejdžera koji koriste Facebook, novinari Huffington Posta kažu kako je možda vrijeme da ovu mrežu počnemo povezivati s rastućom i sve važnijom demografskom skupinom – njihovim roditeljima.

Rekao NE Zuckerbergu: Ovaj mladić odbio je više od 3 MILIJARDE dolara!

Naime, upravo su oni jako bitni Facebooku i brojnim kompanijama koje se oglašavaju na ovoj mreži jer su oni ti koji će najčešće potrošiti novac na proizvode koji se oglašavaju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook