Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još malo

Evo kad stiže najiščekivaniji gadget godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove glasine kažu kako će Apple novi model iPhonea predstaviti 9. rujna na konferenciji u San Franciscu

Još je ostalo malo više od mjesec dana do predstavljanja 'najiščekivanijeg gadgeta godine', kako nadolazeći model iPhonea nazivaju neki novinari. S obzirom da iz Applea cijelo vrijeme šute o datumu predstavljanja iPhonea 6, ljubitelji Applea oslanjaju se na brojne glasine koje kruže mrežom – u posljednje vrijeme neke su informacije govorile da bi ga Tim Cook mogao predstaviti tek u listopadu, no na ZDnetu su jučer objavili kako će to biti puno ranije, 9. rujna.

Najprodavaniji telefon na svijetu je…

Iz Applea nisu htjeli komentirati ove informacije, no za taj su dan navodno rezervirali prostor u San Francisu za konferenciju na kojoj će predstaviti iPhone 6 te se sada samo čeka službena potvrda iz ove kompanije i slanje pozivnica novinarima. Kao što je već dobro poznato, Apple bi ove godine uvelike trebao promijeniti strategiju i predstaviti dva modela svojih telefona koji će imati različite ekrane.

Nasljednik modela 5S (iPhone 6) tako će, uz poboljšani procesor, kameru i slično, imati i veći ekran dijagonale 4,7 inča pa će Appleov telefon, kada je u pitanju veličina ekrana, napokon moći konkurirati modelima poput Samsungovih, Sonyevih, HTC-ovih i drugih Androida – s obzirom da je i 4 inčni iPhone najprodavaniji telefon na svijetu, jasno je koliko su velika očekivanja u Appleu za njihov novi smartphone.

Nakon predstavljanja početkom rujna, ovaj bi se telefon ubrzo trebao naći u prodaji tako da možemo očekivati rekordnu prodaju u posljednjem ovogodišnjem kvartalu.

Osim trenutnih vlasnika iPhonea kojima ističu ugovori, dio tržišnih analitičara vjeruje da će zbog iPhonea 6 koji će imati veći ekran, ovaj telefon privući i ljubitelje Applea kojima i dalje traju ugovori (koje će oni prekinuti samo kako bi mogli kupiti novi model), ali i brojne dosadašnje vlasnike telefona koji rade na Androidu i kojima je ekran od 4 inča (koliko imaju iPhone 5S i 5C) premal.

Mobilni ratovi: Samsung već priprema konkurenta iPhoneu 6!

Također, osim ovog modela, Tim Cook bi uskoro mogao predstaviti i prvi Appleov phablet, sve popularniju kategoriju hibrida između pametnih telefona i tableta s ekranom dijagonale 5,5 inča. Postoji mogućnost da phablet neće predstaviti istog dana kada i iPhone 6, već će njegovo predstavljanje odgoditi za listopad ili studeni, kada očekujemo i nove modele iPadova, a možda i iWatch, tako da je pred Appleom i njegovim fanovima iznimno uzbudljiva jesen.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene