Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znate li kako izgledaju tablice?

Stigla budućnost: Biste li sjeli u ovaj auto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google nastavlja s testiranjima svojih automobila bez vozača te su u Nevadi registrirali tri Toyote Prius koje imaju crvene tablice sa znakom beskonačnosti

Google već neko vrijeme testira svoje automobile bez vozača te je do sada osam automobila prešlo više od 160 tisuća milja pri čemu je zabilježen samo jedan incident za koji je, kažu u toj kompaniji, kriva ljudska pogreška.

Pročitajte i ovo Ilustracija INFEKCIJE ZAVRŠAVAJU FATALNO Dječak preminuo od amebe koja jede mozak: "Ova vrsta infekcije je izuzetno rijetka, ali to nije nikakva utjeha za obitelj" Cijena registarskih pločica po izboru Ukras na limenom ljubimcu Znate li koliko koštaju personalizirane registracijske oznake na vozilima? Ovo su cijene, ali i pravila

Ova je kompanija jučer napravila još jedan korak naprijed u daljnjem testiranju svojih automobila te je od države Nevade dobila dozvolu za registraciju tri automobila (Toyota Prius) – ovi će se automobili moći prepoznati po velikoj anteni na vrhu, ali i po posebnim registarskim tablicama koje će biti u potpunosti crvene boje te će, uz klasične brojčane oznake, imati i znak beskonačnosti.

Google traži partnera za razvoj 'automobila bez vozača'

Bruce Breslow, direktor odjela zaduženog za registriranje automobila u Nevadi rekao je kako simbol beskonačnosti na registraciji najbolje predstavlja 'automobil budućnosti' te će se ovakve tablice u budućnosti koristiti samo za testne automobile kojima će upravljati računala.

Googleovi automobili za navigaciju koriste kombinaciju Google Street Viewa i informacije koje dobiju od senzora iz automobila (kamere i laseri), a pri testiranju u automobilima uvijek na prednjim sjedištima moraju biti dvije osobe koje će, za slučaj da nešto pođe po krivu, moći preuzeti kontrolu nad automobilom.

U Googleu se nadaju da će svoje automobile bez vozača usavršiti tijekom sljedećih desetak godina te bi (najranije) tada mogla početi i njihova prodaja.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene