Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove promjene?

Facebook testira novi dizajn Timelinea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je nekim korisnicima omogućio testiranje nove verzije Timelinea koji donosi neke promjene na naslovnoj fotografiji i u prikazu tabova

Prije izlaska na burzu Facebook je svim korisnicima omogućio korištenje novog izgleda profila koji je nedavno postao obavezan za 'fan' stranice, a ova kompanija sada već testira i novi izgled Timelinea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog tipfelera NAJGORA KUPNJA: Koja pogreška burzovnih mešetara! Slika nije dostupna Vrijednost 15-20 milijardi dolara Stopama Facebooka: Twitter najavio izlazak na burzu!

Promjene o kojima se ovih dana piše na internetu nisu radikalne kakve su bile pri prelasku sa starog profila na Timeline te je riječ o nekoliko noviteta vezanih uz naslovnu fotografiju i prikazu informacija koje se nalaze ispod njih.

Novosti u Timelineu prvo je prenio Carl Franzen sa stranice Talking Points Memo s koje su kontaktirali ekipu iz Facebooka koja im je potvrdila da trenutno testiraju novi izgled profila, no detaljnije informacije o broju korisnika kojima je dostupan novi testni izgled, kao niti hoće li ove promjene na kraju zaista i primijeniti na Timeline svih korisnika nisu saznali.

Korisnici Facebooka ne žele Timeline!

Na novom Timelineu osnovne informacije o korisniku poput imena, lokacije, zanimanja, obrazovanja, statusa veze više se ne nalaze ispod slike profila, već su na naslovnoj fotografiji, odmah pored slike profila. Facebook je promijenio i tabove koje se nalaze ispod naslovne fotografije (gdje se nalaze aplikacije, slike, prijatelji, karte, lajkovi i slično) – tu je sada dodan novi 'Summary' tab u kojem se nalaze neke informacije o važnim događajima iz života korisnika, a umjesto dosadašnjeg 'Like', odnosno taba 'Sviđa mi se', sada se nalazi opcija 'Favoriti'.

Facebook je promijenio i izgled tih tabova pa umjesto trenutnih fotografija, ova kompanija namjerava staviti samo tekst i brojku koja se odnosi na taj tab – npr. tab 'Prijatelji' više neće biti prikazan sa slikom jednog od vaših prijatelja, već će na njemu samo pisati 'Prijatelji' i pored njega će se nalaziti broj prijatelja koje korisnik ima na ovoj društvenoj mreži.

Inače, s obzirom na stanje na burzi, testiranje novog Timelinea trenutno nije najveća briga Facebooka – nakon što se cijena dionice ove kompanije prvi dan jedva zadržala iznad 38 dolara, u ponedjeljak je počeo 'slobodni pad' cijene koji se nastavio i utorak tako da je cijena dionice Facebooka pri završetku trgovanja pala na samo 31 dolar, a kako trenutno nema nikakvih znakova oporavka, nikoga ne bi trebalo iznenaditi ako cijena danas padne ispod 30 dolara.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene