Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao i zapad

Zelenski u dramatičnom obraćanju: "Gadovi, neće biti mjesta na kojem ćete se moći sakriti. Osim groba"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: DNEVNIK.hr
Volodimir Zelenski još jednom se obratio građanima. Kazao je kako za neprijatelje neće biti oprosta. Također je kritizirao zapad zbog izostanka osude na napad Rusije na područja naseljena civilima u subotu.

U videu koji je objavio na Facebooku obratio se građanima te poručio Rusima kako oprosta - nema.

Pročitajte i ovo Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći" Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Tri godine sukoba Ovo je najteža godina za Zelenskog i Ukrajinu: "Jedan događaj bit će presudan..."

"Danas je Nedjelja oprosta. Ali nećemo oprostiti stotine i stotine žrtava. Tisuće i tisuće patnji. Ni Bog neće oprostiti. Ne danas. Ne sutra. Nikada. Umjesto oprosta, bit će Dan osude", napisao je uz objavu.

Zelenski je optužio Rusiju za planirano "namjerno ubojstvo" tijekom granatiranja ukrajinskog teritorija.

"Rusija je za sutra službeno najavila granatiranje našega teritorija. Jedinica našeg obrambenog kompleksa. Većina njih izgrađena je prije mnogo desetljeća za vrijeme sovjetske vlasti, ugrađena su u gradove. Sada su ona u središtu običnih građana u urbanom kompleksu. Tisuće ljudi tamo radi, a stotine tisuća živi u blizini", kazao je Zelenski u obraćanju.

"Ovo je ubojstvo. Namjerno ubojstvo", nastavio je.

Video koji je objavljen u subotu navečer pokazuje dijelove ukrajinske tvornice tenkova nedaleko od grada Žitomira, udaljenog 140 kilometara zapadno od Kijeva, koja je sravnjena sa zemljom nakon ruskog vojnog napada. Zelenski je nadalje kazao kako se nije čuo sa zapadnim saveznicima u nedjelju.

"A nisam čuo niti jednu reakciju na to ni od jednog svjetskog čelnika danas. Ni od jednog zapadnog političara. Nema reakcija na taj napad. Promislite o prljavim namjerama okupatora, oni najavljuju zvjerstva koja planiraju. Zašto?", zapitao je Zelenski.

"Kaznit ćemo svakoga tko je počinio zločine nad našim civilima, na našoj zemlji. Naći ćemo svakog gada koji je pucao na naše gradove, na naše ljude, koji je bombardirao našu zemlju, koji je dao naredbu i stisnuo start. Neće biti mjesta na zemlji na kojem ćete se moći sakriti. Osim groba", izjavio je. 

Iz britanskog Ministarstva obrane u nedjelju su kazali kako Rusija cilja naseljena područja Ukrajine, najvjerojatnije kako bi srušila moral Ukrajinaca, prenosi CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene