Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJE NAKON POBJEDE

Čestitke stižu sa svih strana, Plenković slavio u Španjolskoj, a Milanović u Čileu. "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl"

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović utakmicu Vatrenih gledali su izvan Hrvatske, ali obojica su je napeto pratili i proslavili pobjedu.

Nakon pobjede Vatrenih nad Brazilom te fantastične vijesti da je Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva oglasio se predsjednik RH Zoran Milanović, koji je utakmicu pratio u Čileu u hrvatskom klubu.

Pročitajte i ovo Doček Vatrenih DETALJI DOČEKA VELIKA FOTOGALERIJA Policija objavila prve fotografije djelića atmosfere te poručila građanima da jednu stvar nikako ne rade Slika nije dostupna Idejama nema kraja Za domišljate Hrvate ni posao nije prepreka za gledanje Vatrenih! Dosjetili su se kako nadmudriti poslodavce

"Velika pobjeda Hrvatske! S ovakvom igrom Hrvatska može do kraja! Bravo Vatreni!", napisao je Milanović na Twitteru te uz čestitke objavljene su i fotografije slavlja. 

 Ubrzo se oglasio i službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Velika je pobjeda. Brazil mi je nekako do sada davao dojam najjače momčadi. Mi smo ih uspjeli svesti na njihovu i oni nas na našu mjeru, što znači da je bilo sve jako ravnopravno i super. Tko nije spreman na stres neka ne ustaje iz kreveta. Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom. Brazil je dao igrati i igrao je. Potpuno je drukčiji pristup od Japana, puno bolji nogometaši pojedinačno, a nisu dominirali nad Hrvatskom. Nisu uopće dominirali. Jednog dana doći će novi lavovi, novi čopor, ali ovi su još uvijek živi“, komentirao je nakon utakmice predsjednik Milanović pobjedu hrvatske reprezentacije nad Brazilom i ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

Premijer Andrej Plenković je danas u Španjolskoj gdje je na devetom summitu EU MED 9 skupine.

Na sastanku sudjeluju francuski predsjednik Emmanuel Macron, premijeri Cipra, Grčke, Malte, Portugala i Slovenije, Nicos Anastasiades, Kirijakos Micotakis, Robert Abela, Antonio Costa i Robert Golob, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Italiju umjesto talijanske premijerke Giorgie Meloni predstavlja ministar vanjskih poslova Antonio Tajani.

No zbog utakmice i pobjede Vatrenih EU MED je u jednom trenutku pao u drugi plan te je premijer zajedno s drugim liderima gledao napetu utakmicu Hrvatske i Brazila. Svih devet lidera zapljeskalo je pobjedi Vatrenih.

Hrvatskim nogometašima čestitala je i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Hrvatski ponos!!!", napisala je bivša predsjednica nakon pobjede Vatrenih.

 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Twitteru je napisao: "Maestralni Vatreni poslali su favorite kući! Idemo u polufinale Svjetskog prvenstva". 

 

"Hrvatska je u polufinalu! Čestitke Vatreni na veličanstvenoj predstavi!", napisao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.


 

Vlada RH na svom Facebook profilu također je napisala: "Kapa do poda #Vatreni!". 

Nakon pobjede oglasio se HGSS: "Timovi HGSS-a su u pripavnosti zbog moguće potrage za Marquinhosom na stadionu u Al Rayyanu. Vatreni čestitamo".

 

 "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl. Hrvatska je u polufinalu. Bravo Vatreni!", napisao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

 

"Nevjerojatno! Kontra svih prognoza, realnosti, algoritama i koeficijenata: Mi smo ovo dobili", piše Sandra Benčić iz Možemo.

 

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj napisao je: "Hvala ti Gospe Sinjska majko naša".

"Kakva utakmica! Bravo Vatreni! Opet ste pokazali hrvatski duh i zajedništvo. Čestitam na plasmanu u polufinale. Idemo dalje - do finala", napisao je ministar pravosuđa Ivan Malenica.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene