Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKI DANI

Zabrinuti i prestrašeni Rusi sletjeli u Beograd: "Molim vas, zaustavite Putina. On je opasni ubojica"

Rusi u Beogradu
Rusi u Beogradu Foto: Screenshot/Nova.rs
Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin objavio djelomičnu mobilizaciju za rat u Ukrajini, na beogradski aerodrom sletjela je veća grupa Rusa koja bježi iz svoje matične zemlje.

Po dolasku u Beograd, kazali su kako su jako prestrašeni, a Putina opisali kao ubojicu koji ih tjera na sukob koji oni ne žele, piše Nova.rs.

Kroz suze su prepričali kako se boje za svoje obitelji, ali i da će u Beogradu biti smješteni uglavnom kod rođaka, prijatelja ili članova obitelji koji su već ranije sigli u tu zemlju.

"Moj suprug je ostao u Rusiji. Mnogim mojim prijateljima je stigao poziv za mobilizaciju, mojim kolegama i općenito mladim momcima", rekla je Julija za Novu.rs.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Rusiji IZ MINUTE U MINUTU Kaos u Rusiji: U nizu gradova uhićeno više od tisuću prosvjednika na skupovima protiv mobilizacije

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg - 1 Poznat posrednik Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika: Iz MVEP-a potvrdili da je među njima i Hrvat Vjekoslav Prebeg

"Bojim se za svoju obitelj i prijatelje, i za svoju sigurnost. Suprug i ja smo došli u Beograd kako bismo ovdje bili sigurni. Prestrašena sam i tužna jer vlada vodi lošu politiku. Ukrajincima treba sloboda, molim da se prestane sa sukobom. Molim vas, zaustavite Putina, on je opasni ubojica", kazala je Irina koja je u Beograd stigla sa svojim mužem.

Prestrašen je i Aleksej, muškarac iz predgrađa Moskve koji je u Srbiju stigao kod svog rođaka. "Prestrašen sam zbog rata", kazao je kratko.

Podsjetimo, karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prema agenciji Reuters.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene