Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAMJERNO GAĐAJU GRADOVE I CIVILE

Oglasio se šef Pentagona: ''Vladimir Putin je poslao svoje trupe u drobilicu''

Rat u Ukrajini - Ilustracija
Rat u Ukrajini - Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Nadzvučne rakete koje je Rusija, kako tvrdi, koristila za uništavanje vojnih ciljeva u Ukrajini "ne mijenjaju tijek sukoba" kada je posrijedi otpor ukrajinske vojske, izjavio je u nedjelju američki ministar obrane Lloyd Austin.

"Ne mislim da je to oružje koje će izmijeniti tijek borbe", rekao je u nedjelju američki ministar obrane Lloyd Austin za CBS, ne želeći ni potvrditi ni zanijekati informaciju po kojoj je Moskva upotrijebila tu vrstu projektila.

Rusija je u nedjelju, drugi dan zaredom, objavila da je u Ukrajini ponovno upotrijebila hipersonične projektile.

Kada bi se ta informacija dokazala, radilo bi se o prvoj poznatoj upotrebi tog sustava u svijetu, koji je prvi put testiran 2018. u stvarnim borbenim uvjetima.

Koristeći takvu vrstu oružja Rusija "nastoji vratiti zamah" u sukobu u kojemu je njezina vojska zaglibila, rekao je Lloyd Austin.

"Svjedočili smo da Rusi u posljednjih nekoliko tjedana namjerno gađaju gradove i civile, a sve zato jer im je ofenziva blokirana", rekao je američki ministar.

Ruske snage "nisu učinkovite u napredovanju na terenu gdje ih uglavnom blokiraju" ukrajinski borci "koji se hrabro bore i koji su ostali u Ukrajini odlučni u namjeri da obrane svoju zemlju", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POMORSKE BARIJERE Mine plutaju Crnim morem? ''U nezadovoljavajućem su tehničkom stanju, mogle bi otplutati do Sredozemnog mora"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pet puta brže od zvuka Rusija prvi put priznala da je koristila ''nepobjedivo oružje'': Kako djeluju supersonične rakete?

Vladimir Putin je "poslao svoje trupe u drobilicu", kazao je šef Pentagona, dodavši da su Ukrajinci "vrlo učinkoviti, zahvaljujući naoružanju koje smo im poslali", poput protutenkovskih obrambenih sustava i protuzračnih obrambenih sustava.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene