Obavijesti Video Pretražite Navigacija
htjeli odati počast

Crnogorci nisu pustili srpsko vojno izaslanstvo u zemlju, Vulin ljutit: "Od Hrvatske sam to očekivao, ali od njih..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stranici srpskog Ministarstva obrane potvrđeno je kako su crnogorske vlasti u utorak zabranile srpskom izaslanstvu, na čelu s ministrom Aleksandrom Vulinom, da u zemlju uđe u odorama vojske.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin potvrdio je u utorak da crnogorske vlasti nisu dopustile vojnom izaslanstvu koje je predvodio da u utorak uđe u odorama Vojske Srbije u Crnu Goru, gdje je na lokalnom groblju odalo počast nekadašnjem ministru obrane SR Jugoslavije, ubijenom u atentatu 2000. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

"Sve što se dogodi u Hrvatskoj, prije ili kasnije se dogodi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u odorama, da odaju počast jasenovačkim žrtvama, a evo dočekali smo da je i u Crnoj Gori srpska odora, izgleda, prijetnja", ocijenio je Vulin.

On je aludirao na zabranu hrvatskih vlasti izaslanstvu Ministarstva obrane i Vojske Srbije da u vojnim odorama, mimo uobičajenih procedura, u rujnu 2019. nazoče obilježavanju dana jasenovačkih novomučenika u manastiru svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu.

Vulin je danas predvodio izaslanstvo Ministarstva obrane i Vojske Srbije koje je u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori odalo počast i položilo vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, nekadašnjem ministru obrane SR Jugoslavije, ubijenom u atentatu 7. veljače 2000. godine u Beogradu.

Vulin je ustvrdio da je od resornog ministarstva Crne Gore dozvola zatražena u petak, te da je u ponedjeljak poslijepodne rečeno da je sve u redu, a onda je navečer srbijanskom veleposlaniku rečeno "da sve može, ali da baš odora ne može".

"Žao mi je što je srpska odora toliko strašna u Crnoj Gori... Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se dogodi u Hrvatskoj, dogodi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala uzimati savjet od Hrvata", navodi se u pisanoj izjavi ministra Vulina, objavljenoj na internet stranici Ministarstva obrane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene