Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao s Macronom

Vladimir Putin objavio koja su tri uvjeta za prekid vatre s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarali su detaljno o svim aspektima situacije oko Ukrajine u dugom telefonskom razgovoru održanom na inicijativu Francuske, priopćila je press-služba Kremlja.

"Francuska strana je izrazila svoje dobro poznate stavove o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji za zaštitu Donbasa i izrazila nadu u što skorije rješenje aktualnog sukoba kroz dijalog i pregovore s Kijevom", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi Vladimir Putin Sukob u Europi Putin tvrdi da je ukrajinska protuofenziva propala: Vodi se velika bitka za grad na istoku

"Takva nagodba je moguća samo uz bezuvjetno uvažavanje legitimnih sigurnosnih interesa Rusije, uključujući priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom, rješavanje zadataka demilitarizacije i denacifikacije ukrajinske države te osiguranje njezina neutralnog statusa", rekao je Putin.

"Istodobno se napominje da je ruska strana otvorena za pregovore s ukrajinskim predstavnicima i očekuje da će oni donijeti željene rezultate", poručili su iz Kremlja.

"Ruski predsjednik je posebnu pozornost posvetio činjenici da ruske oružane snage ne prijete civilima i da ne pogađaju civilne objekte", dodaju.

"Prijetnja dolazi od ukrajinskih nacionalista, koji se koriste civilima kao živim štitom, namjerno raspoređuju sustave napadačkog oružja u stambenim područjima i imaju intenzivirano granatiranje gradova Donbasa", priopćila je press-služba.

Putin i Macron "složili su se da će ostati u kontaktu", navodi se u priopćenju koje prenosi Interfax.

Više o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene