Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autorica Harryja Pottera

Brutalno mu odgovorila: Vladimir Putin u govoru spomenuo J. K. Rowling, nije dugo trebalo da se ona javi

Vladimir Putin optužio je Zapad za pokušaj "otkazivanja" Rusije. Pritom je spomenuo primjer J. K. Rowling, autorice serijala Harryja Pottera, kako bi dokazao da na Zapadu postoji kultura otkazivanja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je J. K. Rowling otkazana "samo zato što nije udovoljila zahtjevima rodnih prava". Rowling je, naime, zbog svojih stavova optuživana za transfobiju, na što se ona i javno osvrnula.

"Ako spol nije stvaran, ne postoji istospolna privlačnost. Ako spol nije stvaran, proživljena stvarnost svih žena je izbrisana. Poznajem i volim trans osobe, ali brisanje koncepta spola uklanja mogućnost smislene rasprave o njihovim životima. Govoriti istinu ne znači mrziti", napisala je na Twitteru.

Ubrzo je stigao i odgovor poznate autorice: "Možda nije najbolje da zapadnu kulturu kritiziraju ljudi koji trenutačno ubijaju civile zbog opiranja, ili zatvaraju i truju svoje kritičare."

Osim spominjanja slučaja autorice Harryja Pottera, Putin je rekao da se u Hollywoodu izbjegava snimati filmove u kojima se govori o doprinosu Crvene armije u pobjedi u Drugom svjetskom ratu, a kulturu otkazivanja usporedio je s nacističkim spaljivanjem knjiga.

"Nemoguće je tako nešto zamisliti u našoj državi i mi smo se protiv toga osigurali pomoću naše kulture", rekao je Putin, izvijestio je Sky News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAZNENO DJELO PRIJETNJE Ivica Puljak konačno objavio što će biti s Ivoševićem

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvjereni da je na odlasku Oporba o slučaju Nataše Tramišak: "Iz aviona se vidi da se radi o unutarstranačkim previranjima HDZ-a"

Također je dodao da se na Zapadu pokušava ukinuti sve što ima ikakve veze s Rusijom.

"To je neodvojivo od naše domovine, od Rusije, gdje nema mjesta etničkoj netoleranciji, gdje stoljećima zajedno žive razne etničke skupine", rekao je ruski predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene