Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"vrlo brzo se prenosi"

Panika u osnovnoj školi: Više od 500 učenika zaraženo misterioznim virusom, među simptomima se dva posebno ističu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 500 učenika i učitelja u jednoj osnovnoj školi u Njemačkoj zarazilo se virusom, ali liječnici i dalje ne znaju o kakvom je virusu riječ.

Veliki broj učitelja i više od 500 učenika osnovne škole Kurt-Masur-Grundschule u Leipzigu zarazilo se virusom, ali liječnici ne znaju o kakvom se virusu radi.

Njemački mediji pišu kako se svi zaraženi žale na različite simptome, a posebice ističu visoku temperaturu i proljev. Iako su testirani na koronavirus, svi nalazi su negativni.

Tamošnje zdravstvene službe upoznate su s ovom infekcijom. Poručili su kako je vrhunac virusnog vala dosegnut u ponedjeljak, kada je prijavljeno više od sto slučajeva zaraze, piše magazin Fenix.

Pročitajte i ovo In Magazin: Tony Cetinski - 2 ''Jedva sam preživio'' Tony Cetinski osvrnuo se na pandemijsku stanku: ''Supruga i ja živimo skromno, ne trošimo na gluposti''

Pročitajte i ovo Incident u Šangaju korona ludilo VIDEO Horor u Kini: Iznijeli ga u vreći iz staračkog doma, pa onda shvatili da ipak nije mrtav

"Slučajevi bolesti moraju se pomnije provjeravati. Ako se više slučajeva zaraze pojavi u jednoj javnoj ustanovi u tako kratkom vremenu, a oboljeli se žale na proljev i temperaturu, to bi mogao biti norovirus, pojasnio je dr. Christoph Specht za njemački RTL.

"Ako osoba donese virus u školu, on se vrlo brzo prenosi. No, nakon nekoliko dana neugodni simptomi se najčešće povuku", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene