Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propalo ljetovanje

Više od 2000 turista ostalo zarobljeno na otoku: Dvojica dužnosnika smijenjena jer nisu suzbila širenje virusa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više od 2000 turista ostalo je blokirano u ljetovalištu u južnoj Kini nakon što su vlasti uvele hitnu izolaciju kako bi suzbile širenje koronavirusa.

Nakon što su vlasti uvele hitnu izolaciju kako bi suzbile širenje koronavirusa, u ljetovalištu na jugu Kine ostalo je zarobljeno više od 2000 turista.

Grad Beihai, popularno odredište za ljetni odmor poznato po bijelim pješčanim plažama i vulkanskom otoku u regiji Guangxi, izvijestio je o više od 500 infekcija koronavirusa tijekom prošlog tjedna, što je velika epidemija prema kineskim standardima.

U subotu je vlada Beihaija zatvorila urbane dijelove grada, gdje se nalaze njezina odmarališta i turističke atrakcije i naredila masovno testiranje. Zabranila je stanovnicima da napuštaju svoje domove.

Dvoje gradskih dužnosnika smijenjeno je sa svojih položaja jer nije poduzelo odgovarajuće mjere za sprječavanje širenja virusa, piše CNN prenoseći državnu televiziju CCTV.

Pročitajte i ovo Robert Golob POJAŠNJENJE IZ VLADE Slovenski premijer: ''Imamo dva prirodna lijeka protiv koronavirusa... Ne šalim se, ovo je čista istina''

Pročitajte i ovo Pogrešni podaci za COVID-19 - 4 BIZARNA GREŠKA "Maske su obavezne od 13. srpnja": Stranica koronavirus.hr davala pogrešne informacije turistima

Opsežna COVID ograničenja stigla su i do otoka Weizhou, udaljenog otočića udaljenog više od sat vremena vožnje brodom, koji je popularan zbog svoje slikovite obale i plaža.

Turistima je od petka naređeno da napuste otok, dok je hotelima i pansionima naloženo da gostima vrate novac. U nedjelju je otok Weizhou zatvorio sva mjesta za zabavu.

U nedjelju je Kina izvijestila o gotovo 600 infekcija, što je najveći porast od svibnja.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene