Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U roku od tri dana

Misteriozni virus masovno ubija psiće: Simptomi slični poznatoj bolesti, veterinari zbunjeni

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neidentificirana bolest posljednjih je tjedana ubila desetke pasa u Michiganu, zbunjujući veterinare koji se trude razumjeti o kojem virusu je riječ i postoje li lijekovi.

Neidentificirani virus, simptomatski sličan parvovirusu pasa, pogađa pse u državi. Rekla je da je prvo pronađen u okrugu Otsego, gdje je bilo 20 slučajeva.

"Imitira Parvo, ali svi su testovi negativni", rekla je direktorica za kontrolu životinja okruga Clare Rudi Hicks. Simptomi ove bolesti su povraćanje, proljev, kao i krvavi proljev.

"Svi psi su uginuli - cijepljeni i necijepljeni. Upravo smo imali osam pasa u našoj županiji, za koje znamo", kazala je Hicks te istaknula da je virus posvuda i da se vjeruje da je došao iz Louisiane.

Zasad nema cjepiva protiv te bolesti, kao ni lijeka. Hicks je rekla da je jedan uzgajivač pasa u južnom dijelu okruga ostao bez 21 psića.

Zaraženog psa virus ubija u roku od tri dana od pojave simptoma. Rekla je da njezini psi ne izlaze iz kuće. Na pitanje zna li se kako se bolest širi Hicks je rekla da ne zna i da je "država trenutačno u panici", piše Clare County Cleaver.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvala za svaki spašeni život HGSS se emotivnom objavom oprostio od člana tima: ''Pas s prednjeg sica, naše veliko srce i još veća maza...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi pas Tuga u Bijeloj kući, preminuo Bidenov ljubimac: "Zauvijek će nam nedostajati"

Prvi slučajevi započeli su u Otsegu i osam pasa iz ulice preko puta njezine kuće umrlo je u tri dana. Kontrola životinja uzela je tijelo psa i testirala je za Parvo. Test je bio negativan, iako je imao sve simptome.

"Držite svoje pse kod kuće, ne vodite ih u parkove za pse, ne šetajte ih", savjetuje Hicks.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene