Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prihvaćena jamčevina

VIDEO Pogledajte reakciju uhićenih Hrvata nakon odluke suda u Zambiji

Osmero Hrvata koji se u zatvoru u Zambiji nalaze više od mjesec dana moći će na slobodu nakon što plate jamčevinu, ali ne smiju napuštati zemlju.

Četiri hrvatska para koja su htjela posvojiti djecu iz DR Konga moći će iz pritvora kada plate jamčevinu od 1000 američkih dolara, ali ne mogu napustiti Zambiju do okončanja postupka, odlučio je sud u četvrtak.

U istražnom zatvoru nalaze se već mjesec dana zbog sumnji na pokušaj trgovanja djecom i krivotvorenje dokumenata o posvojenju. Osim jamčevine, moraju ispuniti još neke uvjete: dodatno za njih trebaju garantirati dvije osobe iz Ndole, trebaju položiti putne isprave i redovito se javljati policiji.

Sljedeće ročište zakazano je za 23. siječnja, a tužiteljstvo za tu raspravu treba dovesti nove svjedoke ako ih ima. 

Pročitajte i ovo Uhićeni na sudu u Zambiji: Ilustracija - 4 slučaj posvojenja djece Dobili smo prvu reakciju odvjetnice uhićenih Hrvata nakon odluke suda u Zambiji

Odvjetnica Sandra Marković, koju je angažirala članica obitelji jednog od četiri uhićena para, rekla je za DNEVNIK.hr kako su sretni zbog ovakve odluke zambijskog suda, ali i da čeka službene informacije od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) kako bi mogli planirati daljnje korake. 

"Novac u svakom slučaju neće biti problem", dodala je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene