Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u zračnom prometu

VIDEO: Snimka kretanja oblaka pepela iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški meteorološki ured objavio je predviđanja kako bi se idućih dana trebao kretati oblak pepela kojeg je pokrenula erupcija vulkana na Islandu.

Meteorolozi su predvidjeli kretanja do subote navečer, a oblak bi se trebao kretati prema jugu i jugoistoku. Na njihovoj stranici stoji da se pretpostavlja da su emisije vulkana kontinuirane tijekom ovog razdoblja, prenosi Reuters. Žuti dijelovi pokazuju pepeo koji je sam pao, crveni dijelovi pokazuju pepeo koji je spustila kiša, a crni dijelovi pokazuju kakvo je aktualno stanje.

Pročitajte i ovo Epicentar potresa na Havajima Muana Loa Najveći vulkan na svijetu pogodio potres, stanovnici uznemireni: "Jako nas je uzdrmalo. Zatresla su se sva stakla" Vulkan (Foto: AFP) Kaos na Baliju Spektakularni prizor: Vulkan izbacio pepeo na visinu od 4000 metara, evakuirano 24.000 ljudi

>> Pepeo iz vulkana u zraku bi mogao ostati i godinu dana

>> VIDEO Drama nad Europom: Vulkanski pepeo zatvara aerodrome

Ogromni oblak pepela s Islandskog vulkana uzrokovao je kaos u zračnom prometu diljem Europe, ostavljajući stotine tisuća putnika na mjestu polazišta. Očekuje se otkazivanje oko 17.000 letova zbog opasnosti, a aerodromi u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj ostaju zatvoreni najranije do subote.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene