Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naručili i nove pečate

Ukrajinski obavještajci otkrili do kada bi mogao trajati rat? "Među okupatorskom vojskom širi se informacija..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ukrajinski obavještajci došli su do informacija koje kruže među ruskim vojnicima, a koje otkrivaju do kada bi rat mogao trajati. Navode i da su naručeni novi pečati za javnu i gradsku upravu Mariupolja i Hersona.

Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine priopćila je da se među ruskim vojnicima šire informacije prema kojima bi rat u Ukrajini mogao trajati do rujna ove godine.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

"Među okupatorskom vojskom širi se informacija da je rok trajanja tzv. specijalne vojne operacije do rujna 2022. godine", napisali su na društvenim mrežama.

Spremaju se zavladati okupiranim područjem

Rusija se, tvrde prema podacima s kojima raspolažu, sprema zavladati okupiranim ukrajinskim područjima.

"Rusija razmatra mogućnost uključivanja okupiranih teritorija južne Ukrajine u privremeno okupirani Krim i daljnju integraciju istih u ruski gospodarski prostor", navode.

"Ruski okupatorski režim pokušava uvjeriti lokalno stanovništvo u uspostavljanje kontrole nad teritorijama koje su pod njihovom kontrolom. 1. svibnja u Geničesku novoimenovani 'šef gradskog vijeća' Andriem Kločki organizirao je svečano podizanje ruske zastave. Građani su ignorirali 'praznik'", napisali su na Facebooku.

Izrađuju pečate za javnu upravu

"Više privatnih tvrtki rostovske regije primilo je narudžbe za proizvodnju pečata za upravu Mariupolja. Pečati se izrađuju za obrazovne ustanove, bolnice, policiju i upravne ustanove. Iako su institucije većinom trenutno uništene od strane ruskih trupa", pišu.

"Na naručenim pečatima stoji natpis: 'Rusija, Republika Donbas, Mariupolj, Vojno-civilna uprava'. Rusi su najavili da će u srpnju biti napravljeni takvi pečati i za okupirani Herson", dodaju.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene