Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka je policija priopćila da su u u nasilnim prosvjedima u Ateni i Solunu ozlijeđene više od 34 osobe, uključujući i jednu ženu s ozbiljnim ozljedama glave, s 20 osoba privedeno.


Prosvjedi u Grčkoj su se razbuktali u subotu nakon što je policija ustrijelila jednog 15-godišnjaka te su se brzo proširili na Solun, Kretu i Krf.

Konzervativna grčka vlada, kojoj je posljednjih mjeseci znatno pala popularnost, pozvala je smirivanje ali ljevičarski prosvjednici i anarhisti i u nedjelju su krenuli u sukobe sa snagama sigurnosti a tisuće mladih prosvjednika u Ateni i Solunu palilo je dućane i automobile. 

Vezani članci Hrvatski policajci štitit će grčku granicu Žurna intervencija: Hrvatski policajci od sutra na grčkoj granici Prijeti li nam nova migrantska kriza? - 5 Jačanje pritiska: Iz kojih sve zemalja dolaze migranti i koliko je doista čvrsta istočna granica Hrvatske?

>> VIDEO: Neredi u Grčkoj nakon što je policija ubila dječaka

Neredi su počeli u subotu kasno navečer, nedugo nakon što je policija u središnjoj atenskoj četvrti Exarchia pucala na tridesetak mladih ljudi koji su palili automobile, razbijali izloge i bacali molotovljeve koktele na policiju. Pritom je ubijen jedan 15-godišnjak.

Za smrt tinejdžera optužena su dvojica policajaca, jedan za ubojstvo s predumišljajem a drugi za suučesništvo.