Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi nastavljeni

U prosvjedima ozlijeđene 34 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je policija priopćila da su u u nasilnim prosvjedima u Ateni i Solunu ozlijeđene više od 34 osobe, uključujući i jednu ženu s ozbiljnim ozljedama glave, s 20 osoba privedeno.

Prosvjedi u Grčkoj su se razbuktali u subotu nakon što je policija ustrijelila jednog 15-godišnjaka te su se brzo proširili na Solun, Kretu i Krf.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Poplave u Grčkoj PRIRODNA NEPOGODA VIDEO Apokaliptični prizori iz poznatog ljetovališta: Poplave odnijele jedan život, više osoba nestalo

Konzervativna grčka vlada, kojoj je posljednjih mjeseci znatno pala popularnost, pozvala je smirivanje ali ljevičarski prosvjednici i anarhisti i u nedjelju su krenuli u sukobe sa snagama sigurnosti a tisuće mladih prosvjednika u Ateni i Solunu palilo je dućane i automobile. 

>> VIDEO: Neredi u Grčkoj nakon što je policija ubila dječaka

Neredi su počeli u subotu kasno navečer, nedugo nakon što je policija u središnjoj atenskoj četvrti Exarchia pucala na tridesetak mladih ljudi koji su palili automobile, razbijali izloge i bacali molotovljeve koktele na policiju. Pritom je ubijen jedan 15-godišnjak.

Za smrt tinejdžera optužena su dvojica policajaca, jedan za ubojstvo s predumišljajem a drugi za suučesništvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene