Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalan odgovor policije

VIDEO Tisuće Rusa dosad uhićeno na antiratnim prosvjedima, visoki predstavnik EU-a Bjelorusima poslao poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 413 osoba uhićeno je u Rusiji tijekom prosvjeda protiv rata u Ukrajini u ponedjeljak, izvijestila je stranica za građanska prava OVD-Info, čime se ukupan broj uhićenih od početka demonstracija u četvrtak popeo na 6440.

Otprilike polovica uhićenja, njih 3126, dogodila se tijekom prosvjeda u Moskvi, dok su 2084 uhićenja zabilježena u Sankt Peterburgu, priopćio je OVD-Info u ponedjeljak navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad na grad Rusi raketama napali veliki ukrajinski grad, stradale četiri osobe, među njima i dijete Ukrajinska protuzračna obrana Gađali cijelu Ukrajinu Ukrajinci žestoko napadnuti, ispaljene i rakete S-300: "Srušili smo im 20 borbenih dronova"

Invazija Ukrajine tjera mnoge u Rusiji na prosvjede, a ruske sigurnosne snage brutalno su odgovorile na prosvjede. Ruske vlasti pozivaju ljude da ne sudjeluju u nedopuštenim skupovima. Također su više puta zabranjivali skupove, pozivajući se na pandemiju.

U Bruxellesu visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell pohvalio je prosvjednike u Bjelorusiji koji su prosvjedujući protiv rata u Ukrajini pozivali na demokratskiji pristup pod dugogodišnjim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom.

"Za bjeloruski narod mnogi od vas preuzeli su ogromne osobne rizike boreći se za slobodnu i demokratsku Bjelorusiju", rekao je Borrell u videu objavljenom na Twitteru i titlovanom na tri jezika - bjeloruski, ruski i engleski.

"Sada dižete svoj glas protiv ruskog rata protiv Ukrajine i odluke (predsjednika) Lukašenka da ga podrži. Hvala vam na vašoj hrabrosti. EU stoji uz vas.

#StandWithUkraine", napisao je Borrell.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene