Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U trajanju od tri mjeseca

ERDOGAN UVEO IZVANREDNO STANJE 'I druge države su bile uključene u propali puč'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno izvanredno stanje u državi.

Turska je u izvanrednom stanju. Proglasio ga je predsjednik Erdogan, nakon što je prošli tjedan pokušan državni udar i svrgavanje njega s mjesta čelnika države.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Slika nije dostupna Vlatko Cvrtila za izvanredne vijesti Nove TV 'Vojni udar je propao, učinjen je nespretno, a demokratsku vlast treba podržati'

Izvanredno stanje u trajanju od tri mjeseca Erdogan pravda mogućnošću da vlasti brzo i efikasno djeluju protiv odgovornih za državni udar.

Izvanredno stanje stupa na snagu nakon objave u državnom službenom listu te će omogućiti predsjedniku i njegovom kabinetu da zaobiđu parlamentarno donošenje novih zakona te da ograniče i suspendiraju prava i slobode ukoliko procjene da je to neophodno.

Erdogan kaže da se ta odluka ne kosi s Ustavom Turske te da neće utjecati na fiskalnu godinu.

Dodao je kako vjeruje da su strane zemlje bile uključene u propali puč te je odbio imenovati o kojim se državama radi. Odbio je i navode da vlada autokratski te je zanijekao da je demokracija u Turskoj pod prijetnjom.

Erdogan je poručio da će djelovati kao predsjednik i zapovjednik vojske kako bi vojsku očistio od "virusa". Dodao je da turske oružane snage djeluju po naredbama iz turske vlade i u skladu s vlašću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene