Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvoproliće u osnovnoj školi

Tko je ubojica iz Teksasa? Prije masakra poslao je jezivu poruku: "Imam jednu malu tajnu..."

Salvador Ramos
Salvador Ramos Foto: DNEVNIK.hr
Sve je više detalja o 18-godišnjem osumnjičeniku za stravični napad na osnovnu školu u Texasu.

"Bio je tihi tip, onaj koji ne govori puno. Nije se puno družio s ostalim zaposlenicima. Obavio bi posao i samo bi podigao ček", ispričao je CNN-u radnik u lancu brze hrane u kojem je radio i osumnjičeni za masakar u osnovnoj školi u Južnom Teksasu u gradu Uvalde

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija u Brežicama Drama u blizini granice: Muškarac pucao po gradu pa se naoružan sakrio u kuću U pucnjavi u SAD-u ubijene četiri osobe Tragedija u SAD-u Strava na zabavi: Srebrni automobil zaustavio se pred kućom, napadači ubili četvero ljudi

Salvador Ramos (18) otvorio je vatru, pobio 19 djece i dvoje odraslih. Prije suludog čina upucao je i svoju baku, koja je u kritičnom stanju u bolnici. 

Dva policajca su lakše ranjena, a napadač je ubijen nakon što je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

O Ramosu u medije izlazi sve više detalja. Njegov bivši školski kolega rekao je da mu je napadač poslao fotografiju na kojoj se vidi vatreno oružje i torbe pune streljiva.

Prijatelj koji je želio ostati anoniman, ispričao je kako je do neke mjere bio blizak sa Ramosom. S vremena na vrijeme bi se čuli kako bi zajedno igrali igrice. Nakon što mu je poslao slike oružja i municije, kolega je Ramosa pitao zašto to ima.  

"Rekao mi je da ne brinem. I da izgleda drugačije sada. Da ga ne bih prepoznao", ispričao je prijatelj, piše CNN.

Dodao je i kako su Ramosa drugi učenici ismijavali zbog odjeće koju je nosio i zbog financijske situacije njegove obitelji.

"Jednostavno ne bi otišao u školu... S vremenom je odustao. Jedva da je dolazio", dodao je.

Tri dana prije masakra u školi, fotografiju na kojoj su dvije puške objavljena je i na Inastragramu na računu za koju je nekoliko ljudi potvrdilo da pripada Ramosu.

Nypost piše kako je s tog profila Ramos tagirao ljude na Instagramu, pa i jednu korisnicu koja je rekla da se začudila što ju je tagirao potpuni stranac i to još na fotografiji sa puškama. Poslao joj je i poruku "kako ima malu tajnu". 

Prošli petak ga je pitala ga što ona ima s njegovim puškama, a on joj je odgovorio kako ju je samo želio tagirati. U utorak je napisao kako će uskoro. Pitala ga je što, rekao je kako će joj kasnije reći. Ponovio je kako ima malu tajnu koju joj želi reći, a dodao je i emotikon koji pokriva usta. 

Novosti o pucnjavi možete pratiti >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene