Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PUTINOVA POTEZA

Stigao i odgovor Bijele kuće: Odrezat će sankcije odmetnutim ukrajinskim regijama - "Uskoro ćemo objaviti i dodatne mjere"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća objavila je priopćenje nakon ruskog priznanja neovisnosti dvaju istočnih ukrajinskih regija.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla je da će predsjednik SAD-a Joe Biden izdati izvršnu naredbu kojom će "zabraniti nova ulaganja, trgovinu i financiranje od strane američkih osoba za, iz ili u takozvanim DNR i LNR regijama Ukrajine" (odmetnute regije Donjeck i Lugansk, op.a.).

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

Izvršna naredba također će dopustiti nametanje sankcija protiv "svake osobe za koju je odlučeno da djeluje u tim područjima Ukrajine".

"Uskoro ćemo objaviti i dodatne mjere vezane uz današnje očito kršenje međunarodnih obveza Rusije", navela je Psaki u priopćenju, prenosi Guardian.

"Da budemo jasni: ove mjere su odvojene od brzih i oštrih gospodarskih mjera koje smo pripremali u koordinaciji sa saveznicima i partnerima ako Rusija dodatno izvrši invaziju na Ukrajinu, te bi bile dodatak njima.

Nastavljamo bliske konzultacije sa saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu, o sljedećim koracima i o eskalaciji situacije duž granice Rusije s Ukrajinom."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene