Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vojna vježba Šabla

Bugari tvrde da su im Srbi srušili MIG-29, reagiralo Ministarstvo obrane: "Tvrdnje su netočne i zlonamjerne..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane u Srbiji priopćilo je da srpska vojska nema veze s padom bugarskog aviona koji se nedavno srušio u Bugarskoj.

Bugarski MiG-29 srušio se u Crno more tijekom vježbe "Šabla 2021" početkom lipnja. U vježi su sudjelovali i lovci srpskog vojnog zrakopovstva.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području" Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

Srpsko ministarstvo obrane objavilo je sada priopćenje u kojem oštro odacuje navode bugarskog novinara Grigora Lilova koji tvrdi da je Srbija na bugarski MiG lansirala raketu S-125, piše Nova.rs.

''Povodom netočnih i zlonamjernih tvrdnji i nagađanja koje je iznio bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su prenijeli pojedini mediji, Ministarstvo obrane obavještava javnost da pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili radnje raketnim jedinicama PVO, kao ni radnje avijacije na poligonu 'Šabla' niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s padom bugarskog vojnog aviona MiG-29.

Pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzrakoplovne obrane od dolaska na poligon 'Šabla' svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije'', stoji u priopćenju Ministarstva.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene