Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG SANKCIJA

Sj. Koreja najavljuje osvetu protiv SAD-a: "Spremni smo osvetiti se puno većim akcijama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Tako dugo dok SAD provodi svoju neprijateljsku politiku i nuklearnu ucjenu, nećemo odstupiti pedlja s našeg puta prema jačanju svoje nuklearne moći", poručili su.

Sjeverna Koreja osudila je u ponedjeljak dosad najoštrije sankcije koje je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih narodanametnulo toj zemlji zbog pokusa s nuklearnim projektilima te najavila osvetu SAD-u.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat

Pjongjang je naglasio da nije pogođen sankcijama i obećao da će nastaviti s programom nuklearnog oružja, objavila je korejska središnja novinska agencija.

"Spremni smo osvetiti se puno većim akcijama kako bi SAD platio cijenu za nasilno ponašanje prema našoj zemlji i narodu", poručuje ta izolirana zemlja u svojoj službenoj izjavi.

"Ako neprijatelji vjeruju da Sjeverna Koreja može biti pogođena sankcijama, to nije drugo nego obmana", dodaje se.

"Tako dugo dok SAD provodi svoju neprijateljsku politiku i nuklearnu ucjenu, nećemo odstupiti pedlja s našeg puta prema jačanju svoje nuklearne moći", dodaje se. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene