Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negirao optužbe za korupciju

Sebastian Kurz podnio ostavku: ''Moja zemlja mi je važnija od mene"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku nakon optužbi za pronevjeru i korupciju.

"Moja zemlja mi je važnija od mene", rekao je Kurz u obraćanju.

 

''Bio sam samo čovjek'', rekao je u subotu navečer, prenosi Kronen Zeitung. "Htio bih napraviti prostora za sprječavanje kaosa i osigurati stabilnost'', istaknuo je sada već bivši kancelar u svom govoru u subotu.

Napomenuo je da su optužbe protiv njega lažne. ''Siguran sam da ću to moći razjasniti'', kazao je Kurz. Dodao je da će zadržati vodstvo svoje stranke, kao i da će biti vođa kluba u parlamentu.

''S moje strane bilo bi neodgovorno da vlada završi u rukama koalicije četiri stranke. Dati sve u ruke jednom eksperimentu koji je na kraju dana ovisna o Herbertu Kicklu nije opcija. Trebamo stabilnost i odgovornost kako bi prebrodili fazu pandemije i ekonomski oporavak'', rekao je Kurz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KORUPCIJSKI SKANDAL Pod istragom zbog mita: Policija pretražila ured austrijskog kancelara Kurza i prostorije njegove stranke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće čekati odobrenje EU-a Ukazao na nepravdu s raspodjelom cjepiva pa se okrenuo Rusiji: Kurz kupuje milijun doza Sputnjika

Kurz je predložio ministru vanjskih poslova Alexanderu Schallenbergu da ga naslijedi na mjestu kancelara.

U utorak se trebala održati posebna sjednica parlamenta. Plan je bio da se glasa o nepovjerenju kancelaru Kurzu. Kurzov ured istražuje se zbog financijskih malverzacija, ali Kurz je sve optužbe dosad odbacivao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene