Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saddam Hussein štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saddam Hussein i još trojica suoptuženika već tjedan dana štrajkaju glađu u znak prosvjeda zbog, kako tvrdi obrana, "manjka sigurnosti za njihove odvjetnike", priopćila je američka vojska.

Odvjetnici Saddama Husseina i suoptuženih Barzana Ibrahima, Tahe Husseina Ramadana i Awada al-Bandarona objavili su da će bojkotirati sudski proces ovoga tjedna ako se ne ispune zahtjevi za većom sigurnošću, nakon što je jedan od njihovih kolega ubijen prošlog mjeseca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 31 dana Nakon molbe Ante Gotovine branitelji prekinuli sa štrajkom glađu Slika nije dostupna Potpora štrajkašima Branitelje koji na Trgu štrajkaju glađu posjetili suborci

Sadam i ostala trojica odbijaju hranu od 7. srpnja navečer, izvijestio je Keir-Kevin Curry, glasnogovornik američke vojske za zatvorski sustav. 

Četvorica optuženika su "dobrog zdravlja i imaju primjerenu zdravstvenu skrb s mogućnošću pristupa liječnicima u bilo koje doba", rekao je. 

Saddam je sudjelovao u nekoliko štrajkova glađu od kada je u zatočeništvu, ali mu zdravlje nikada nije bilo ugroženo, dodao je Curry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene