Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

SAD se nada diplomatskom rješenju pitanja Sjeverne Koreje i pokreće ga međunarodnim procesom, izjavio je u utorak ministar obrane Jim Mattis, iako je prethodno predsjednik Trump zaoštrio retoriku prema Pjongjangu.


"Bavimo se sjevernokorejskim pitanjem kroz međunarodni proces i nastavit ćemo to i dalje činiti. Državni tajnik Rex Tillerson predvodi te napore i nadamo se da ćemo to pitanje riješiti diplomatskim putem", kazao je u utorak ministar obrane Jim Mattis uoči susreta s rumunjskim ministrom obrane.

Vezani članci Uragan Dorian (Foto: AFP) Uragan Dorian prijeti istočnoj obali SAD-a: Srušeni dalekovodi i stabla, zatvorene ceste, pomoć treba 70.000 ljudi Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP) Novi susret Trumpa i Kim Jong Una: Tko će popustiti pred pitanjima na koja nema odgovora, a tko pikira na Nobela?

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je upozorio da će Sjedinjene Države biti primorane "u potpunosti uništiti" Sjevernu Koreju ako Pjongjang ne odustane od razvoja nuklearnog oružja, izrugujući se pritom sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu kojeg je nazvao "Rocket Man" po filmskom liku poručujući da je na putanji samouništenja. (Hina)