Policija je izvijestila da je uhitila Roberta E. Crimoa, osumnjičenoga za pucnjavu u kojoj je u ponedjeljak ubijeno šest i ranjeno više od 36 osoba kada je naoružan puškom pucao s krova na okupljene na mimohodu u povodu Dana neovisnosti u Highland Parku u predgrađu Chicaga.


Policija je okružila automobil i Robert E. Crimo iz njega je izašao s podignutim rukama, prema videosnimci čikaške podružnice ABC Newsa. Crimo je ležao na tlu prije no što ga je policija odvela u pritvor. Optužba će biti podignuta, najavila je policija Highlanda. Policija nije utvrdila motiv pucnjave.

"Zvučalo je kao vatromet", rekao je umirovljeni doktor Richard Kaufman, koji je stajao na ulici preko puta mjesta s kojeg je napadač otvorio vatru dodavši da je čuo oko 200 hitaca. Bio je metež, stampedo, ljudi su tražili zaklon, neki i okrvavljeni, posrtali jedni preko drugih.

Napad u Kopenhagenu VIDEO Policija otkrila detalje o napadaču iz trgovačkog centra u Danskoj, objavljena snimka pucnjave

"Više od 36 osoba je ozlijeđeno, većinom vatrenim oružjem. 26 žrtava u dobi od 8 do 85 godina odvezeno je u bolnicu Highland Park", rekao je liječnik hitne pomoći Brigham Temple.

Pucnjava u Oslu FOTO Poznato tko stoji iza napada na gay noćni klub u Oslu: Policija sumnja na terorizam

Pucnjava se dogodila dok je mnogim Amerikancima još u mislima oružano nasilje nakon masakra 24. svibnja, u kojemu je ubijeno 19 školske djece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu, i napada 14. svibnja, u kojemu je u supermarketu u Buffalu u državi New Yorku ubijeno 10 ljudi.

Predsjednik Biden osuđuje nasilje

Predsjednik SAD-a Joe Biden i njegova supruga Jill šokirani su bezosjećajnim oružanim nasiljem koje je opet donijelo tugu u američku zajednicu na Dan neovisnosti. "Ponudio sam punu potporu savezne vlade i pozvao saveznu policiju da pomogne u hitnoj potrazi za ubojicom", dodao je Biden.

U svojoj izjavi osvrnuo se na reformu zakonodavstva vezanu za oružje koju je nedavno potpisao rekavši kako još puno toga treba biti učinjeno i dodao kako neće odustati od borbe protiv epidemije oružanog nasilja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju