Sergej Mihejev
Sergej Mihejev Foto: screenshot Twitter

Sergej Mihejev u emisiji "Večer s Vladimirom Solovjovim" na ruskoj državnoj televiziji pozvao je na nuklearni napad na Europu i invaziju na Poljsku.


U svojem govoru politolog Sergej Mihejev u emisiji "Večer s Vladimirom Solovjovim" u nedjelju je na državnoj ruskoj televiziji govorio o nuklearnoj prijetnji ako se snage NATO-a umiješaju u rusku invaziju na Ukrajinu.

Vezani članci Otišli iz Rusije u Crnu Goru - 5 Rusi stigli u Crnu Goru na odmor, čuli za mobilizaciju pa odlučili ostati: "Ovo nije naš rat, ja se neću boriti, kamoli ginuti" Ilustracija VIDEO Objavljene snimke: Rusi masovno bježe iz zemlje, na granici s Gruzijom kolona vozila dugačka 16 kilometara

"Europi moramo reći jednostavnu stvar. Bit ćete napadnuti nuklearnim oružjem ako se umiješaju mirovne snage NATO-a ili se premjeste. To će biti nuklearni rat", kazao je Mihejev.

"Hrabri Poljaci, od vaše Varšave neće ostati ništa u 30 sekundi. Hrabri Nijemci, hrabri Estonci i stanovnici Baltika. Kad govorimo o Baltiku, znam da ima ozbiljnih problema u Kalinjingradu na granici. Možda bi tamo trebalo utvrditi koridor?", dodao je.

"Čini se da se te države, poput Litve i Poljske, ponašaju prehrabro. Prehrabro! Ne shvaćaju da ih možemo riješiti puno brže nego što rješavamo Ukrajinu. Pitanje koridora je pitanje lokalne vojne operacije i puno je lakše rješivo od onoga što smo počeli u Ukrajini", navodi.

Rusija je pokušala izvješćivanje o svojoj invaziji na Ukrajinu prikazati "posebnom vojnom operacijom", a ne ratom.

Ukrajinska analitičarka koja je isječak objavila na Twitteru, Maria Avdeeva, napisala je: "Kad kažem da Putin neće stati u Ukrajini, mislim upravo na to. Državna ruska TV emisija, u udarnom terminu govori se o mogućem nuklearnom udaru na Europu, ruskoj invaziji na Poljsku i Litvu i koridoru prema Kalinjingradu, prijeti Njemačkoj i baltičkim državama. Djelujte sada".

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju