Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GODIŠNJICA ANEKSIJE KRIMA

VIDEO Naglo prekinut prijenos Putinova govora na stadionu, građani počeli odlaziti i prije završetka proslave

Na nogometnom stadionu u Moskvi održana je proslava u povodu osme godišnjice aneksije Krima. Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor na stadionu.

Na punom moskovskom stadionu Lužnjiki održana je proslava povodom osme godišnjice ruske aneksije Krima.

Program je uključivao koncert nekoliko ruskih izvođača te govor ruskog predsjednika Vladimira Putina, kojeg su ljudi na stadionu pozdravili glasnim pljeskom i uzvicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od danas na snazi nove mjere Je li u Hrvatsku stigao deltakron? Capak otkrio i hoćemo li uskoro proglasiti kraj pandemije

Pročitajte i ovo SAD zatvara kineski konzulat - 1 Razgovor Bidena i Jinpinga Kina odgovorila kakav će stav zauzeti oko Ukrajine: "Neki dužnosnici i dalje vrše pritisak"

Putin je tijekom govora pohvalio rusku vojsku, koja se "herojski" bori u Ukrajini, a publika mu je uzvratila skandirajući: "Rusija! Rusija!"

"Rame uz rame, pomažu si, podupiru jedni druge i kada je potrebno štite jedni druge od metaka, svojim tijelima, poput braće. Takvo jedinstvo nisu imali dugo vremena", rekao je Putin o ruskim vojnicima.

Međutim, prijenos je na ruskoj državnoj televiziji naglo prekinut. Ruska novinska agencija kasnije je objavila da je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je prijenos govora prekinut zbog tehničkih poteškoća.

 

Među publikom se moglo vidjeti mnoštvo ruskih zastava, a na ekranima postavljenim u stadionu prikazivale su se razne propagandne videosnimke.

Međutim, novinar Bilda Peter Tiede izvijestio je da je dio publike počeo napuštati stadion prije završetka proslave. Jedna mu je osoba rekla da to radi jer se "registrirala" pa može otići doma. 

Inače, na stadionu Lužnjiki je 2018. godine održano finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene