Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Šokantne optužbe iz razrušenog Mariupolja: "Rusi su iz bolnice odvezli 60 respiratora, nužno potrebnih u liječenju teških bolesnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće Mariupolja objavilo je da su iz razrušene bolnice ukradeni respiratori. Za krađu 60 medicinskih uređaja optužuju - rusku vojsku.

Iz opkoljenog južnog grada Mariupolja u subotu ujutro dolaze šokantne tvrdnje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Gradsko vijeće Mariupolja tvrdi da su ruski okupatori ukrali respiratore iz grada, dodajući da su oni "izuzetno potrebni u liječenju teško bolesnih pacijenata".

"Samo u bolnicama u Mariupolju bilo je 60 respiratora. Upravo tu opremu ruski okupatori odvoze na svoj teritorij", navode lokalne vlasti.

"Umjesto da razvija svoju medicinu, Rusija pljačka druge", dodaju.

Opsada Mariupola traje već tjednima, s desecima tisuća ljudi koji su još uvijek zarobljeni u lučkom gradu, a većina civilne infrastrukture je uništena.

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko rekao je: "Osam godina sustavno razvijamo svaku sferu Mariupolja. Posebna pozornost posvećena je medicinskom području".

"Ali ne samo da je ruska vojska uništila naš grad i ubila više od 20.000 stanovnika Mariupolja, već je počela i pljačkati ono što je ostalo neuništeno. Ovo je pljačka i ratni zločin", dodao je.

 

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene