Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ratno stanje na Bliskom Istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska je televizija javila da je Izrael pronašao tijelo jednog od četvorice mornara nestalih s broda kojeg je u petak napao Hezbolah. Projektilom iz Libanona pogođen je i putnički egipatski brod, no putnici su ubrzo evakuirani.

Izraelski ministar zadužen za imigraciju i bliski suradnik premijera Ehuda Olmerta, Zeev Boim izjavio je u subotu na izraelskom javnom radiju, da će Izrael likvidirati šefa libanonskog Hezbolaha Hasana Nasrallaha "prvom prilikom" te da je njemu u interesu "moliti se Alahu".

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Stižu reakcije iz Irana nakon napada, sve je komentirao i izraelski ministar: "Slabo" napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

Izrael u subotu nastavlja napade na prometnu infrastrukturu u Libanonu, a na udaru se sinoć po prvi put našla i autocesta između Bejruta i glavnog sirijskog grada Damaska. Izrael osim Irana optužuje i Siriju za financiranje i podršku Hezbolahu.

Izrael je nastavio vojne operacije i u pojasu Gaze. Jedan je Palestinac ubijen, a deset ih je ranjeno, od kojih jedna beba teško, u subotu ujutro u urušavanju kuće nakon izraelskog zračnog napada na sjeverni dio pojasa Gaze.

List Haaretz piše da je izraelski brod napadnut bespilotnom letjelicom koja je nosila eksploziv, što Ministarstvo obrane zasad ne želi potvrditi. 

Ako je točna tvrdnja izraelskog lista, to bi bio prvi put da se Hezbolah koristi takvom metodom u napadu na izraelske ciljeve. 
Takav način napada posebno zabrinjava Izraelce, jer letjelica neopaženo prolazi pored radara. Hezbolah je inače već koristio bespilotne letjelice u izviđanjima sjevernog Izraela, a do sada su za napade koristili samo rakete Kaćuša.

Izraelske snage nastavile u noći s petak na subotu napadati južna predgrađa Beiruta u kojima se nalazi sjedište Hezbolaha i njegovog vođe šeika Hasana Nasrallaha.

Prvom prilikom ćemo likvidirati šeika Nasrallaha, zato mu je u interesu da se moli Alahu ministar Zeev Boim Šeik je odmah nakon napada pozvao na 'otvoreni rat' protiv Izraela.

Kao odgovor na te napade, Hezbolah je odgovorio granatiranjem šest gradova u sjevernom Izraelu, pri čemu su Kiryat Shmona zasuli baražnom vatrom iz raketnih lansera "Kaćuša". Izraelska Vlada je poručila građanima da izbjegavaju opasna područja, ali im nije naredila odlazak u skoloništa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene