Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljen ratni zločin

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Stravična snimka iz predgrađa Kijeva: Ruski vojnici pucali u civila koji se pokušao predati, njegovu ženu i dijete odvukli u šumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dron s kamerom snimio je ubojstvo civila koji se pokušao predati. U njega su pucali ruski vojnici u blizini Kijeva.

Njemački javni servis ZDF dobio je iz Ukrajine snimku koja prikazuje brutalno ubojstvo civila koji je izašao iz automobila i pokušao se predati ruskim vojnicima u predgrađu Kijeva.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Riječ je o dva pojedinačna isječka, jedan traje dvije, a drugi gotovo četiri minute. Ono što prikazuju je šokantno, a snimljeno je 7. ožujka u ranim poslijepodnevnim satima nekoliko kilometara zapadno od Kijeva, piše ZDF.

Sjeverno od autoceste Rusi su preuzeli kontrolu nad kijevskim predgrađima. Napredovali su prema cesti. Dron snima položaj ruskog tenka nekoliko metara od benzinske crpke, tenk ima jednu od tipičnih bijelih identifikacijskih oznaka ruskih snaga u Ukrajini.

Ispred njega je plavi automobil, očito oštećen mecima. A u šumi pokraj tenka vidljive siluete vojnika s puškama.

Izašao iz automobila s rukama u zraku

Dron je snimio nekoliko civilnih automobila koji se kreću prema centru Kijeva. Prvi vozači su možda primijetili ruske tenkove i okrenuli se, no srebrnosivi automobil usporava i staje.

Osoba izlazi iz automobila s podignutim rukama i odmah je upucana. Pada na tlo. Čini se da su ruski vojnici odgovorni. Dolaze na mjesto zločina, a mogu se identificirati po bijelim trakama.

ZDF podsjeća da je Međunarodnim kaznenim zakonom zabranjeno pucati na civile, pogotovo na one koji su se očito predali. Samim tim, ZDF zaključuje kako je na snimci vidljiv ratni zločin.

Video je uznemirujuć!

Potvrdili autentičnost snimke

Kako bi potvrdili autentičnost snimke, razgovarali su s vlasnikom drona koji je sve snimio. Pronašli su ga u jednom od podruma glavnog grada Ukrajine.

Navode da znaju njegovo ime, no zbog sigurnosnih razloga ga neće objaviti. Prije početka rata bavio se prodajom električne robe. Dron koji je snimio ubojstvo je Mavic III, ima profesionalnu filmsku kameru, ali nije vojni uređaj.

Snimka sadrži vremensku oznaku, u ZDF-u su je usporedili s lokacijama na kartama, a mjesto zločina pronašli su preko Google Mapsa.

Benzinska crpka, susjedna šuma, kuća uz cestu - sve odgovara. Nije tajna ni činjenica da su ruske snage u to vrijeme granatirale obližnje kijevsko predgrađe Irpin.

Ruski vojnici na snimci odvlače tijelo muškarca iz automobila u jarak. S njim su automobilom putovali žena i dijete, njih odvode u obližnju šumu gdje im se gubi svaki trag.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene