Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrečena kazna

Evo kako je prošao Putinov najglasniji kritičar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksej Navalni optužen je da je ukrao 31 milijun rubalja (3,26 milijuna kuna) iz ruske podružnice francuske kozmetičke tvrtke Yves Rocher.

Ruski sud objavio je presudu protiv oporbenog političara Alekseja Navalnog - proglašen je krivim za prijevaru i osuđen na uvjetnu kaznu u trajanju od tri i pol godine. Njegov brat Oleg osuđen je pak na tri i pol godine u zatvoru.

Navalni je optužen da je ukrao 31 milijun rubalja (3,26 milijuna kuna) iz ruske podružnice francuske kozmetičke tvrtke Yves Rocher. Njegove pristaše tvrde da se radi o politički motiviranom procesu. U kombinaciji s ranijom optužbom za pronevjeru iz državne šumarije, prijetilo mu je 10 godina zatvora. Navalni je žestoki kritičar Kremlja i u kućnom je pritvoru od veljače.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Trn u oku Vladimira Putina i dalje ostaje u kućnom pritvoru

Navalni je bio i na čelu masovnih prosvjeda protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina prije tri godine, a na suđenje su mnogi gledali kao na pokušaj da se uguši njegovo neslaganje.

Njegovi pristaše su putem Facebooka organizirali prosvjed koji se trebao održati 15. siječnja u blizini Kremlja. Naime, izricanje presude prvotno je zakazano za taj datum, ali sud je donio izenađujuću odluku o izricanju presude u utorak. Na taj potez pristaše gledaju kao na odraz straha vladajućih od prosvjeda. Ipak, brzo su pokrenuli kampanju za organiziranje prosvjed na istom mjestu utorak.

TRN U OKU RUSKOG PREDSJEDNIKA: 'Putinovi prijatelji su na Olimpijskim igrama pronevjerili milijarde!'

Ruski punk rock bend Pussy Riot u utorak je objavio video u kojem su iskazali potporu oporbenjaku i objavili detalje o novom prosvjedu. U videu su članice benda, među kojima Nadezhda Tolokonnikova i Maria Alyokhina, koje čiste snijeg ispred Kremlja što predstavlja simbolično 'čišćenje'. Prosvjed će se održat u utorak navečer na moskovskom Trgu Manezhnaya. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene