Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"LAŽNA PROPAGANDA"

Putin u razgovoru sa Scholzom ustvrdio: "Ruske trupe ne bombardiraju ukrajinske gradove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U telefonskom razgovoru s njemačkim kancelarom Scholzom, Putin je opovrgnuo da ruske snage bombardiraju ukrajinske gradove. Te je navode nazvao lažnom propagandom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u petak je opovrgnuo da ruske trupe bombardiraju ukrajinske gradove, odbacujući takve informacije kao neistinite, navodi Kremlj.

Navode o trenutnim zračnim napadima na Kijev i druge velike gradove, Putin je nazvao lažnom propagandom, stoji u priopćenju iz Kremlja koje prenosi Times of Israel.

Putin je Scholzu u telefonskom razgovoru rekao da je voljan razgovarati sa svima koji žele slobodu u Ukrajini. "No pod uvjetom da se ispune svi ruski zahtjevi", rekao je.

Ruski predsjednik je ponovio te zahtjeve, a oni uključuju "demilitarizaciju" Ukrajine, "denacifikaciju" Ukrajine, neutralan i nenuklearni status Ukrajine, međunarodno priznanje ruske aneksije poluotoka Krima 2014. godine i suverenitet odcijepljenim regijama Lugansku i Donjecku.

Putin je njemačkom kancelaru rekao da se nada da će Ukrajina zauzeti "razumnu i konstruktivnu" poziciju u idućem krugu pregovora, priopćio je Kremlj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Često se tukao Učiteljica o Putinu: "Bio je jako zločest, s 14 godina je drugom učeniku slomio nogu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Golema usluga svijetu'' Američki senator zaziva atentat na Putina: ''Netko u Rusiji treba se otarasiti tog tipa''

Rusija i Ukrajina održale su dva kruga pregovora otkako je Rusija prije osam dana izvršila invaziju koju naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Kijev i Moskva dosad su postigli razumijevanje o potrebi uspostave humanitarnih koridora za evakuaciju civila.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene