Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan memorandum

MOSKVA OTVORILA VRATA ELONU MUSKU Prvi Hyperloop transportni sustav izgradit će se u Rusiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Hyperloop američkog milijardera i osnivača tvrtke Tesla, Elona Muska, istražit će mogućnost izgradnje superbrzog transportnog sustava Hyperloop u Moskvi, prijestolnici Rusije.

Hyperloop je, podsjetimo, koncept superbrzog transportnog sustava, koji koristi vakuumske cijevi i magnetsku levitaciju putničkih vozila, kako bi omogućio kretanje istih brzinom do 1200 kilometara na sat. Brzine su to, kojima javni transport ulazi u posve novu dimenziju.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

"Hyperloop može život dramatično poboljšati za 16 milijuna ljudi na širem području Moskve, skraćivanjem njihovog putovanja na svega djelić vremena koje potroše na to danas", rekao je Shervin Pishevar, suosnivač Hyperloop One, a prenosi Siberian Times.

"Naša dugoročna vizija jest surađivati s Rusijom kako bismo uspostavili transformirajući Put svile: teretni Hyperloop koji prevozi kontejnere od Kine do Europe u jednom danu", dodao je Pishevar.

Izvršni direktor Hyperloop One, Rob Lloyd, istaknuo je da zasad nije poznato koliko bi moskovski projekt koštao te da sustav u takvom gradskom okruženju ne bi nužno postizao maksimalnu brzinu kretanja.

Memorandum sporazuma potpisan je na međunarodnom ekonomskom forumu u St. Peterburgu, između Hyperloop One, Grada Moskve i ruske Summa Grupe, koja ulaže u infrastrukturne projekte.

U svijetu trenutno ne postoji operabilan transportni sustav Hyperloop, a njegovi skeptici dovode u pitanje tehnologiju na kojoj se bazira i može li ona napraviti skok iz znanstvene fantastike u stvarnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene