Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon smrti Georgea Floyda

Nova snimka policijske brutalnosti: Automobilom se zaletjeli u gomilu prosvjednika, ima ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se prosvjedi protiv rasizma u SAD-u. Na društvenim mrežama proširile su se nove snimke policijske brutalnosti iz Detroita.

Zastrašujući video prikazuje kako se policijsko vozilo nasilu probija kroz prosvjednike, noseći neke od njih na vjetrobranskom staklu. Iz policije je priopćeno da je policajac za volanom "pokušao pobjeći" od gomile.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Incident se dogodio tijekom posljednjih prosvjeda protiv policijske brutalnosti i rasizma u Detroitu u nedjelju. Na ulicama su bile stotine građana.

"Policija u Detroitu zaletjela se u 10-12 prosvjednika, uključujući i mene. Više je osoba prevezeno u bolnicu", napisao je jedan od aktivista na Twitteru uz videosnimku događaja.

Na snimci se vidi policijski automobil okružen desecima prosvjednika. Vozilo se naglo ubrzava i zaustavlja nekoliko puta, a oko automobila ljudi vrište od straha.

Ozlijeđeno nekoliko prosvjednika

Nekoliko prosvjednika oboreno je na tlo, dok su se drugi pokušali popeti na haubu policijskog auta. "Teže je ozlijeđeno troje do petero prosvjednika, uključujući organizatora", napisao je drugi prosvjednik uz videosnimku koju je objavio na Twitteru.

Svjedoci su rekli da je povrijeđeno više osoba. Policija je za incident okrivila prosvjednika koji je skočio na haubu njihova vozila i razbio stražnje staklo. "Policajac je pokušao pobjeći od gomile", prenosi priopćenje Detroit News. Slijedi istraga cijelog događanja i postupanje policajca za volanom.

U SAD-u ne prestaju prosvjedi zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, kojega je pritiskom koljena ugušio bijeli policajac u Minneapolisu krajem svibnja. To ubojstvo prisililo je SAD da mijenja zakon o policijskom postupanju i suoči se sa sustavnim i strukturnim rasizmom u svome društvu, a pokret se proširio svijetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene